2024.07.22, Hétfő

Lezárult az MFB Pontok hálózatának bővítése

MTI

2017.11.23. 17:00

Lezárult a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) visszatérítendő uniós forrásokat közvetítő hálózatának bővítése, így a vállalkozások és a lakossági ügyfelek országszerte már 642 pénzintézeti fiókban kérhetnek kedvező kamatozású, vissza nem térítendő támogatásokkal kombinált hitelt.

Az MFB csütörtöki közleménye szerint a 700 milliárd forintot meghaladó keretösszeg közvetítésére az idén 200 új MFB Pontot létesítettek, ebből az OTP Bank Nyrt. 163, az MKB Bank Zrt. 35, a Gránit Bank Zrt. és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. 1-1 fiókot hozott létre. A korábbi partnerek közül a Takarékbank Zrt. 347, a B3 TAKARÉK Szövetkezet 51, a Budapest Bank Zrt. 22, az FHB Zrt. pedig 22 fiókban várja a vállalkozásokat, de a lakossági ügyfelek számára meghirdetett energiahatékonysági hitelprogram is itt érhető el - írták.

Ismertették, hogy a hitelek kutatásokat, technológiai fejlesztéseket, innovációt, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét, a foglalkoztatás és a munkavállalói mobilitás ösztönzését, az infokommunikációs technológiák hozzáférését, valamint az e-technológiák használat, minőségük javítását, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérést támogathatják. Az önálló hiteltermékek kamatmentesek, a kombinált hiteltermékek kamata 1-2 százalék.

A hálózat 63 első kategóriájú MFB Pontjában teljes hitelezési és értékesítési folyamatot intéznek minden hiteltermékre. A 260 második kategóriájú fiók az országos elérést igénylő termékek teljes hitelezési és értékesítési folyamatát végzi, a 319 harmadik kategóriájú pont fő feladata pedig a tájékoztatás és az ügyfélérdeklődések továbbítása.

Az utolsóként átadott püspökladányi MFB Pont megnyitóján az MFB bank vezérigazgató-helyettese, Simon Katalin kijelentette: az uniós támogatásokat a lehető legszélesebb körben szeretnék elérhetővé tenni, a kapcsolatot országszerte a pénzintézeti partnerek teremtik meg az MFB és a vállalkozások között - írták.

Aktuálishiteluniós forrásMFB PontOTP FHB