2024.03.29, Péntek

Ledolgozta az elmaradást az Alisca Terra Szekszárdon

teol.hu

2017.11.23. 15:30

Autók bérlésével oldotta meg a kialakult helyzetet az önkormányzat köztisztasági cége.

Hirdetés

Rengeteg panasz érkezett az elmúlt hetekben Szekszárdról és a környező településekről a szemétszállítás elégtelensége miatt. A témában szerdán tartott sajtótájékoztatót Ács Rezső polgármester és Tölgyesi Balázs, az Alisca Terra kft. ügyvezető igazgatója. A városvezető elmondta, a számtalan negatív jelzés miatt utasítást adott az önkormányzati cég vezetésének, hogy a lehető legrövidebb idő alatt rendezzék az áldatlan állapotokat. Mozgósítsanak plusz járműveket és embereket, és ha kell, hétvégén is dolgozzanak. Ennek köszönhető, hogy hétfőre sikerült ledolgozni az elmaradást, és Szekszárdon, valamint a szolgáltatási terület további településein beszedni a hulladékot. Főként a szelektív és a zöldhulladék elszállításában voltak fennakadások.

Tölgyesi Balázs elmondta, az elmaradás egyik oka az volt, hogy október elsejétől Tamási ellátását is átvette a cég, ami akkora többletfeladatot jelentett, hogy azt a szűkös gépjárműpark nem bírta el. Az igazgató hozzátette: műszaki okok miatt sokszor nem is lehet mindegyik autót hadra fogni. A helyzetet úgy oldották meg, hogy állandó jelleggel öt további járművet bérelnek, és a szükséges személyi állományról is gondoskodtak. A Vertikál Zrt.-től ideiglenesen tíz autót béreltek, így az elmúlt hétvégén huszonegy jármű dolgozott azon, hogy ne legyen ok panaszra. Ha valaki mégis elmaradást tapasztalna, az jelezze ezt az Alisca Terra ügyfélszolgálatán. 

Az emberek türelmét ezúton is köszöni az ügyvezető igazgató, aki ígéretet tett arra, hogy a jövőben olyan módon működik a rendszer, amelyet joggal vár el a lakosság. A Vertikál Zrt.-vel tartalékautók esetleges igénybevételéről is megállapodtak, és a karácsonyi időszakra jellemző többlethulladék-mennyiségre is felkészültek.

Tölgyesi Balázs arról is beszélt, hogy jövőre átgondolják a járatterveket és a gyűjtési napokat, illetve januártól megrendelésre házhoz menő módon lesz lehetőség a lomtalanításra, de továbbra is díjmentesen. Emellett a dolgozók bérrendezését is célul tűzték ki.

Aktuális SzekszárdAlisca Terra Kft.szemétszállítás