2024.04.19, Péntek

Felvidéki magyar diákok a bonyhádi Perczel Mór Szakképző Iskolában és Kollégiumban

www.bonyhad.hu

2017.10.25. 16:13

Szlovákiai partneriskolánk, az ógyallai Műszaki és Gépesítési Szakközépiskola tanulói a Határtalanul-program keretében viszonozták augusztusi látogatásunkat.

Hirdetés

Szlovákiai partneriskolánk, az ógyallai Műszaki és Gépesítési Szakközépiskola tanulói a Határtalanul-program keretében viszonozták augusztusi látogatásunkat.

Ott tartózkodásunk idején a vendéglátók mindenben maximálisan a kedvünkben jártak, ezért mi is igyekeztünk viszonozni ezt mind az ellátás, mind pedig a programtervezés terén. Megérkezésük délutánján bemutattuk nekik iskolánk képzési profilját, majd egy várostörténeti vetélkedő keretében, a perczelesek vezetésével és segítségével megismerkedhettek Bonyhád nevezetességeivel. Végül egy laza sportprogrammal zártuk a napot.

Mivel Feszty Árpád festőművész Ógyalla szülötte, ezért a következő nap egyik programja a Feszty-körkép megtekintése volt Ópusztaszeren. A másik program a Műszaki és Gépesítési Szakközépiskola képzési profiljához illően a kecskeméti Mercedes-Benz Autógyár meglátogatása volt.

A harmadik nap délelőttje szintén műszaki jellegű üzemlátogatással telt: a Paksi Atomerőműben vezették körbe a diákokat. Délután a vendéglátó iskola tanulóival közösen kézműves foglalkozásokon vehettek rész a felvidékiek. Este pedig az összes fény kihunyt a bonyhádi iskolában, és az elrejtett bójákat kellett a vendégeknek felkutatniuk a sötét osztálytermekben. Elmondásuk szerint ez a program nagyon nagy élményt nyújtott.

Másnap Budapestre látogattak el a fiatalok. Voltak a Parlamentben, a Libegőn, és gyönyörködhettek Budapest szépségeiben.

A hazafelé úton még Tatabányára tettek egy kitérőt, ahol megtekintették a Veteránautó Kiállítást.

 

Galéria

Aktuális Felvidékmagyar diák Bonyhád bonyhádi Perczel Mór Szakképző Iskolában és Kollégiumpartneriskola