2024.03.29, Péntek

Mesésen szerepeltek a vetélkedőre nevezett bonyhádi diákok

www.bonyhad.hu

2017.09.29. 13:15

Benedek Elek életéből és néhány meséjéből kellett számot adniuk.

Hirdetés

 

A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár idén is megszervezte a már hagyományossá vált Benedek Elek vetélkedőt a Magyar Népmese Napja alkalmából.

A versenyt a bonyhádi és a térségi iskolák körében hirdették meg, 3-4. osztályos korcsoportban. A gyerekek 2 fős csapatokban jelentkezhettek, Benedek Elek életéből és néhány meséjéből kellett számot adniuk. A nevező 15 csapat felkészülten érkezett. A döntő feladat megoldása után az alábbi végeredmény született:

A dobogó első fokát 2 csapat is elfoglalhatta: Égető Barnabás és Szabó László valamint Bötz Nóra és Géjó Viola duója. A második helyen szintén két együttes foglalt helyet: Bechtel Gerda Hanna és Fehérvári-Farkas Flóra, valamint Garai Gergő és László Ármin csapata.

A nyertes diákok a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskolából érkeztek, oklevélben és könyvjutalomban részesültek. A többi versenyző sem maradt jutalom nélkül, mindenki emléklapot, édességet és könyvjelzőt is kapott. – Köszönjük a részvételt és a felkészítő pedagógusok munkáját! – összegezte Matisz Nóra, a bibliotéka munkatársa.

 

Forrás: bonyhad.hu

AktuálisBonyhádBenedek ElekSolymár Imre Városi Könyvtár