2024.06.21, Péntek

Vajon idén lesz Tolna megyei győztes? - Elindult Az Év Fürdője verseny

Az Év fürdője szavazás szerkesztősége

2017.06.23. 14:29

Idén nyáron már harmadik alkalommal választja meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője szavazásban közel 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért, Tolna megyéből idén 6 fürdő áll rajtkőre.

Kétségtelen, hogy 2017 nyarán Magyarországon minden a vízről fog szólni. Míg a sportolók a Vizes Világbajnokságon küzdenek a medencékben, maguk a medencék is rajthoz állnak a fürdők legnagyobb hazai versenyében.

A termalfurdo.hu a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával idén is három kategóriában keresi az ország legnépszerűbb fürdőit. A három kategória kialakítására - Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője - azért volt szükség, mert a magyarországi fürdők rendkívül sokszínűek. A világszinten is egyedülálló termálvízkincsünkre hozzávetőleg 200 fürdő épült, a néhány medencés, időszakosan nyitva tartó fürdőktől a nemzetközi hírű, több tucat medencével rendelkező komplexumokig.

 

Tolna megyéből idén 6 fürdő áll rajtkőre

Megyénkből idén mindössze hatan indulnak. Az Év Fürdője kategóriában ezúttal nem találunk Tolna megyei fürdőt. Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában indul a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő, valamint a Tamási TermálfürdőA Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában versenybe száll a Dunaföldvári Gyógy- és Strandfürdő, a Paksi Gyógyfürdő, a Bonyhádi Termálfürdő és a Kisszékely strand.

A megye fürdőire itt szavazhat: https://azevfurdoje.hu/megye/tolna

 

Idén összesen 200 000 szavazóra számítanak

Az eddigi évek minden kategóriában szoros versenyt hoztak. A versenyt szervező termalfurdo.hu a tavalyi több mint 150 000 szavazó után arra számít, hogy idén hozzávetőleg 200 000 szavazó adja majd le a voksát kedvenc fürdőjére.

2017. augusztus 31-ig lehet szavazni, a voksolók között wellnesshétvégéket és egyéb értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A verseny szabályainak értelmében az előző év győztesei nem indulnak, így idén nem lehet szavazni a Miskolctapolca Barlangfürdőre, amely Az Év Fürdője kategóriát nyerte meg, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőre, amely Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában győzött, és az Orfű Aquaparkra, amely A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában szerezte meg az első helyet.

 

A szakma is támogatja a kezdeményezést

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Fürdőszövetség is Az Év Fürdője verseny mögé állt. A szövetség szívesen támogat minden olyan elképzelést, amely a magyar fürdőkultúra és a fürdőzés népszerűsítésére irányul, és felhívja a figyelmet a fürdőzés fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaira, arra, hogy a gyógyvizek regenerációra és betegségmegelőzésre is kiválóan alkalmasak.

 

Forrás: Az Év fürdője szavazás szerkesztősége

AktuálisTolna megyeversenyszavazásAz Év Fürdője2017 nyár