2024.04.24, Szerda

Újabb értékekkel bővült a Tolnaikumok tára

tolnamegye.hu

2017.06.27. 14:48

A Tolna Megyei Önkormányzat az idei alkalommal Györkönyben rendezte a „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napját, amelyen kiderült, mely értékek kerülnek a Tolnaikumok tárába.

Hirdetés

Vetélkedő, zene és gasztronómia is főszerepet játszottak a – Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével életre hívott – programon.

A Tolna Megyei Értékek Napján jelentették be, hogy három további érték érdemelte ki a Tolnaikum címet: a gyönki evangélikus templom, a bukovinai székely betlehemes (csobányolás) valamint a Gemenci erdő.

Fehérvári Tamás ünnepi beszédében kiemelte az értéktár mozgalom fontosságát és ennek tükrében a megyei önkormányzat szerepét. A megye valamennyi települését meg kell tisztelnünk a figyelmünkkel, segítenünk kell a szakértelmünkkel, teret és lehetőséget kell biztosítanunk értékeik megőrzésére, felvonultatására – húzta alá az elnök.

Az értékgyűjtő munka a megyei identitás, a vidék népszerűsítésének, és a helyi gazdaságfejlesztésnek is fundamentuma – hangoztatta beszédében Fehérvári Tamás, a közgyűlés elnöke.

Kárpáti Árpád, a társszervező Nemzeti Művelődési Intézet igazgatója is erőforrásnak nevezte az értékeket, valamint kiemelte Tolnát a példás értékgyűjtő megyék sorából.

Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár beszédében méltatta a „Vár a megye” rendezvényt, amely kiemelt figyelmet fordít a helyi értékek megjelenítésére. A helyettes államtitkár szerint a megyei identitás erősítésében főszerepet játszanak a Tolnaikumok, okot adva az itt élőknek a büszkeségre.

 

Részletek: http://www.tolnamegye.hu/fooldal/hirek/fehervari-tamas-felkaroljak-es-szivukon-viselik-az-ertekek-ugyet

Forrás: tolnamegye.hu

AktuálisTolna megyeönkormányzatÉrtéktártolnaikumTolna Megyei Értékek Napja