2024.07.23, Kedd

Díjjal ismerték el Szekszárd közlekedésbiztonságát

kormany.hu

2017.05.16. 15:17

2017. május 11-én tizenöt települési önkormányzat közül Szekszárd közlekedési kultúráját is elismerte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a közlekedési kultúra napján Budapesten, a Művészetek Palotájának Üvegtermében.

A harmadik éve megrendezett eseményen a fejlesztési tárca, társszervezetei és szakmai partnerei állnak ki a magyar közlekedéskultúra fejlesztése mellett. A május 11-ére meghirdetett Közlekedési Kultúra Napja küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése. 2017-ben több mint 40 szervezet hívja fel a figyelmet programjaival a közlekedési kultúra fontosságára az ország minden részében.

A Művészetek Palotájában megrendezett nyitó sajtótájékoztatón a közlekedésért felelős helyettes államtitkár mellett beszédet mondott Ledia Lazeri, az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországi Iroda vezetője, és Tóth János, a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) főtitkára. Mosóczi László elmondta: „a KTE megbízásából nemrégiben elkészült kutatás szerint a magyarok alapvetően elégedettnek érzik magukat a közlekedés során. A válaszok alapján 71 százalékuk nagyon elégedett vagy elégedett, az elégedetlenek aránya mindössze 3 százalék. A viszonylag kedvező általános hangulat megőrzéséért a közlekedők tehetnek a legtöbbet: fokozott odafigyeléssel és kevesebb indulattal válhat kulturáltabbá és biztonságosabbá a közlekedés a hazai utakon.”

Az eseményen a helyettes államtitkár és Kassai Ferenc, a Budapest és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke átadta az „Önkormányzatok a települések közlekedésbiztonságának növeléséért” minisztériumi pályázat díjait. A díjazottak jogszabályban előírt kötelező feladataik ellátásán túlmenően is tesznek azért, hogy útjaikon kevesebb közlekedési baleset történjen, lakóik kevesebb balesetet okozzanak, szenvedjenek el. 2017-ben Békéscsaba, Budakeszi, Budapest XVI. és XXII. kerülete, Deszk, Gödöllő, Ipolytölgyes, Jászberény, Kartal, Kékcse, Kunsziget, Leányfalu, Makó, Szarvas és Szekszárd települések érdemelték ki az elismeréseket.

A Közlekedési Kultúra Napjáról és a programsorozat részleteiről a www.akozlekedesikulturanapja.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Forrás: kormany.hu

AktuálisközlekedésSzekszárdKözlekedésbiztonsági díjNemzeti Fejlesztési Minisztérium