2024.04.19, Péntek

Történelmet írtak a bonyhádi földrajzosok

bonyhad.hu

2017.04.10. 11:34

Rendkívül szép eredményeket értek el a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium csapatai a Szegedi Tudományegyetemen az immáron hatodik alkalommal megrendezett Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen.

Hirdetés

Miután Gruber László a győztes felkészítő tanárnak járó plakettet átvette, elérzékenyülve nyilatkozott az országos és helyi sajtónak: „Az egyik legkedvesebb tanárom Jakucs László professzor úr volt. Amikor elindulunk ezen a Kárpát-medence országait felölelő versenyen, mindig óriási kihívás elé nézünk, igazi presztízskérdésként kezeljük. Diákjaim ez alkalommal is mellém álltak, s az ország legjobbjait felvonultató (idén 106 csapat jelentkezett!) tudáspróbán az első hét helyen jutottunk a középdöntőbe, ahonnan az első öt helyen kvalifikáltuk magunkat a nyolc csapat részvételével zajló döntőbe. Az egyik csapatunk a „szétlövés” során a 9. helyen végzett. A hihetetlenül szoros csatában végül a Galág Botond Balázs – Zareczky András páros nyert, a dobogó második fokán pedig a Solymosi Zsófia – Kozma Csaba duó végzett.”

A bonyhádiak ezen kívül a negyedik, az ötödik és a nyolcadik helyet is elvitték. Sőt, a korábban kiírt videóversenyben is bonyhádi győzteseket avattak, akiknek a filmjét a legtöbben nézték meg. Az eddigi hat megmérettetésből a bonyhádi gimi hármat megnyert, így igazi „színesfémgyűjtőkké” váltak. Mindemellett az első két helyezett csapat egy-egy jutalomutat is bezsebelt, amelyre ősszel kerül sor. Az első három helyezettnek az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke egy-egy első féléves, havi 20 000 Ft-os ösztöndíjat is felajánlott, ha tanulmányaikat ott folytatják. A bonyhádi gimnazisták viszont a jövő héten az OKTV-döntőben, majd utána a Less- és a Lóczy-döntőben „folytatják”, reméljük a lehető legjobb eredménnyel.

 

Forrás: bonyhad.hu

AktuálisBonyhádNemzetközi FöldrajzversenyPetőfi Sándor Evangélikus Gimnázium