2024.03.28, Csütörtök

Turisztikai és közösségi központ épül Tamásiban

2017.03.08. 08:34

Helyi termékeket kínáló büfé és bolt, olcsó közösségi szálláshely, nemzetközi kerékpáros állomás és kommunikációs pont is lesz a volt iskolából kialakított központban.

Hirdetés

Egy új közösségi és turisztikai központ kiépítésére írt ki közbeszerzést a Tolna megyei Tamási önkormányzata. A projektben a tamási termálfürdő és kemping szomszédságában, a Fő utcában fekvő, bruttó 8000 négyzetméteres üres épületet újítják fel, közösségi látogató és tanácsadó központot létrehozva.

A beruházás célja a korábbi iskolaépület hasznosításával a térségbe turisztikai céllal minél több látogatót vonzani, és minél hosszabb időre megtartani tematikus útvonalak és szervezett programok biztosításával.

A kiírásból kiderül, a létesítmény a Siófok-Eszék nemzetközi kerékpárút kiemelt állomáshelyeként szeretnék létrehozni. Az új központ emellett a térségi tematikus útvonalak és programok kiinduló bázisát adná.

A központ mindezeken túl turisztikai információs központként is működne, és eszközbérlési (kerékpáros és túra felszerelések) lehetőségeket, valamint kerékpáros szerviz szolgáltatást is nyújtana. Az épületben a helyi termékeket kínáló büfé és bolt, közösségi szálláshely (elérhető áron az ifjúsági és fiatal családos célcsoportok számára is), valamint konferencia és nagyrendezvény tér is helyt kap. A központ emellett vezetett túrákat biztosít, melyeknek kezdő és végpontját adja.

A tervezett létesítmény megújuló energiaforrásokat (geotermikus és szolár energiát) hasznosít majd.

AktuálisturizmusTamási