2024.04.26, Péntek

Együttműködési megállapodás a pályaorientáció összehangolása érdekében

kormanyhivatal.hu

2016.10.24. 09:33

Fontos, hogy a tanuló ifjúság megfelelő pályaválasztási tanácsokhoz jussanak, megismerjék a továbbtanulási lehetőségeket.

Hirdetés

A Tolna Megyei Kormányhivatal, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Szekszárdi és Tamási Tankerülete, a Szekszárdi Szakképzési Centrum, az FM Dunántúli Agrár Szakképző Központ, A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Igazgatósága között jött létre egy Tolna megye pályaorientációs, pályaválasztási tevékenységek összehangolására irányuló együttműködési megállapodás, melyet az intézmények vezetői írtak alá.

 

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott elmondta, ilyen együttműködés már korábban is volt, legfeljebb nem így működött. A cél mindenképpen az, hogy a tanuló ifjúságnak, a szülőknek egy olyan lehetőséget biztosítsanak a pályaválasztási tanácsadások során, amin az eddigieknél sokkal jobban megismerhetik az oktatás nyújtotta lehetőségeket, ami a hetedik, nyolcadikos tanulók előtt áll, illetve próbálják felhívni figyelmüket, hogy milyen szakmákra figyelnek.

Vendégh Edit az agrár kamara igazgatója azzal egészítette ki, nagyon fontos, hogy az agrár gazdaság szereplői és az ipar kamarán keresztül a gazdaság minden résztvevője be van vonva.

AktuálistovábbtanuláspályaválasztásTolna Megyei Kormányhivatal