2024.06.23, Vasárnap

Az ügyészség indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását

mti

2016.10.24. 11:56

Az ügyészség szerint feltételezhető, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást, veszélyeztetné annak eredményességét, emellett a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn elrendelte a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását.

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság múlt pénteken vette őrizetbe a gyermekotthon igazgatóját.

A gyanúsított 2007 és 2016 között a nevelése, felügyelete alatt álló több kiskorú sértettel szexuális cselekményt végzett, súlyosan megszegte a feladatából eredő kötelességét, és veszélyeztette a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődését. 


A főügyészhelyettes megjegyezte, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról.


Az RTL Klub október elején az esti Híradójában, majd a Házon kívül című műsorban a bicskei gyermekotthon két volt lakója névvel és arccal vállalt nyilatkozatában azt mondta, az intézet igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, őket négy, illetve nyolc éven keresztül zaklatta.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma később arról adott tájékoztatást, hogy egy külső vezető veszi át a gyermekotthon irányítását. A tárca emellett emlékeztetett arra, hogy a gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése alapján szeptember 23-án szerzett tudomást a gyermekotthonban történt szexuális zaklatás gyanújáról, és azonnal felfüggesztette állásából az intézmény igazgatóját, belső vizsgálatot rendelt el, illetve feljelentést tett a rendőrségen.


Az ingatlant tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közölte, hogy az igazgató elhagyta a gyermekotthonban található szolgálati lakását.

Aktuálisszexuális zaklatásbicskei gyermekotthonSzociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság