2024.03.28, Csütörtök

Nemzeti konzultáció a közigazgatási bürokráciacsökkentésről

kormanyhivatal.hu

2016.08.01. 12:58

Három kérdőíven lehet véleményt nyilvánítani.

Hirdetés

A Kormány célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségének enyhítésére irányuló állami rezsicsökkentést, továbbá a bürokratikus terhek egyszerűsítésére irányuló bürokráciacsökkentést, melyet az állampolgárok és a vállalkozások véleményének és javaslatainak felhasználásával kíván megvalósítani.


Ennek érdekében a Kormány Nemzeti Konzultációt tart a kormányhivatalok és a járási hivatalok közreműködésével, melynek időtartama 2016. július 11 - 2016. augusztus 19. közötti időszak. A 2016. évi nemzeti konzultáció során három kérdőív kitöltésére lesz lehetőségük az állampolgároknak.

A konzultáció keretében a közigazgatási bürokráciacsökkentésre vonatkozóan egy összevont kérdőív, illetve az állami rezsicsökkentésre vonatkozóan az állampolgárok és a vállalkozások számára külön kérdőív került összeállításra, melyek kitöltése önkéntes és névtelen. 


A kérdőívek kitölthetőek papír alapon (a helyszínen, vagy hivatali helyiségen kívül /pl. otthon/), továbbá a kérdőívek kitölthetőek online az interneten. Az online kérdőív a www.kormanyhivatal.hu honlapon keresztül érhető el, kitöltésére 2016. július 11. 00:00 órától 2016. augusztus 19. 24.00 óráig nyílik lehetőség.

(TMKH Jogi és Koordinációs Főosztály)