2024.04.25, Csütörtök

Megkezdték a szemétdíjak beszedését

mti

2016.07.26. 13:30

A második negyedévet már az NHKV nevében számlázza az Alisca Terra.

Hirdetés

Tolna megye 42 ezer háztartásába péntekig postázza a második negyedévi hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számlákat a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) nevében az Alisca Terra Nonprofit Kft. - hangzott el Szekszárdon, sajtótájékoztatón kedden.

    

A dél-dunántúli régióban elsőként, országosan pedig az elsők között számlázhat az NHKV nevében a szekszárdi önkormányzat hulladékgazdálkodási cége - közölte Artim Andrásné, a társaság ügyvezető igazgatója.     

 

A számlákkal együtt kerül a borítékokba az NHKV tájékoztató anyaga a hulladékszállítási díj jövőbeni befizetéséről. Ebben szerepel, hogy csoportos beszedési megbízás esetén a bank automatikusan módosítja a megbízás kedvezményezettjének adatait.     

Artim Andrásné hangsúlyozta: sehol sem emelkedett a szolgáltatás díja, településtől függően a negyedéves - összesen 245 millió forint értékben kibocsátott - számlák összege 4700 és 5300 forint között mozog, a fizetési határidő a szokásos nyolc helyett 15 napra nő.     

Vélekedése szerint a számlák kiegyenlítése a lakosság számára nem jelent majd megterhelést. A júliusi, augusztusi és szeptemberi díjakat tartalmazó harmadik negyedévi számlát október elején kapják meg a közműcég szolgáltatási területén élők.     

Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere az eseményen elmondta: függetlenül attól, hogy díjat nem szedtek a szolgáltatásért, az időszakban hiba nélkül működött a lakossági hulladékszállítás.     

Artim Andrásné újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: a számlákon már az NHVK számlaszáma szerepel, az állami cégtől az Alisca Terra NKft. szolgáltatási díjelőleget kapott, működésüket tudták finanszírozni, cégük pedig nem számít "nagy mennyiségű kintlévőség" keletkezésére.

AktuálishulladékgazdálkodásNHKV Zrt.szemétdíj