2024.07.22, Hétfő

150 új munkahelyet teremt a Mitsuba Salgótarjánban

2016.04.08. 09:07

A Mitsuba autóalkatrészt gyártó japán vállalatcsoport 4,3 milliárd forint fejlesztéssel megduplázza salgótarjáni üzemének gyártókapacitását, amivel 150 új munkahelyet teremt.

A Mitsuba autóalkatrészt gyártó japán vállalatcsoport 4,3 milliárd forint (13,5 millió euró) fejlesztéssel megduplázza salgótarjáni üzemének gyártókapacitását, amivel 150 új munkahelyet teremt. A beruházáshoz a magyar kormány 850 millió forint támogatást nyújt.

A fejlesztésről tartott csütörtöki budapesti tájékoztatón Macumura Tomojuki, a Mitsuba magyarországi igazgatója  elmondta: a beruházással bővítik a meglévő salgótarjáni gyártócsarnokot, a raktárépületet, és újabb gyártósorokat állítanak munkába. A tervek szerint a beruházás 2017 decemberében befejeződik be. Macumura Tomojuki megköszönve a magyar kormány támogatását elmondta, hogy Magyarországon 15 éve működnek, a gyártókapacitás bővítésével, munkájukkal a magyar gazdaság növekedését is elősegítik.

A Mitsuba salgótarjáni gyárát zöldmezős beruházásként 2001-ben hozta létre, a vállalatcsoporton belül alapvetően az európai piacra gyárt és értékesít ablaktörlő és mosó berendezéseket, elektromos ablakemelőket, kormány szervo-motorokat, elektromos kürtöket, az export aránya meghaladja a 90 százalékot. A Mitsuba Automotive Systems of Europe Autóalkatrész Gyártó Kft.-t 2001-ben 8 millió euró alaptőkével hozták létre salgótarjáni székhellyel, tavalyi árbevétele76,3 millió eurót tett ki, a gyárban 326-an dolgoznak.

forrás: salgotarjan.hu/3100.hu

Galéria

GazdaságSalgótarjánmunkahelyteremtésMitsubaalkatrész

Ajánljuk még