2024.02.25, Vasárnap

Testvérmegyei együttműködés jött létre Voronyezs és Tolna megyék között

2015.11.26. 13:53

Hirdetés

Széleskörű együttműködési megállapodás született az oroszországi Voronyezs megye kormánya és a Tolna Megyei Önkormányzat között. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke Moszkvába utazott egy küldöttséggel a Memorandum ünnepélyes aláírására, melyre a X. Jubileumi Nemzetközi Társadalmi Párbeszéd-fórum keretében került sor nemrégiben.

E partnerség is hozzájárul az orosz-magyar kapcsolatok erősítéséhez, amelynek egyik legfontosabb és legaktuálisabb eleme az atomerőművi blokkok építését előirányzó megállapodás – hangoztatta beszédében Fehérvári Tamás.

Voronyezs megye kormányzója, Alexej Gorgyejev rámutatott: a széleskörű együttműködés jelentősen előre lendítheti kapcsolatainkat, ami kölcsönös haszonnal fog járni.

A Memorandum az együttműködést illetően a következő területeket nevesíti: ipar, mezőgazdaság, közlekedés és kereskedelem; tudomány, technika és egészségügy; kultúra és művészet; turizmus; oktatás és sport; ifjúságpolitika; ökológia.

A partnerség megvalósulási formái lehetnek például: kiállítások, konferenciák, kerekasztal fórumok.

Hasonló orosz-magyar együttműködési megállapodások már születtek korábban. A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Területfejlesztési Társulásban (TEIT) részt vevő települések közül Paks Novovoronyezzsel, Gerjen pedig Desznogorszkkal kötött testvérvárosi kapcsolatot. Regionális szinten Kurszk és Baranya megye között jött létre együttműködés. Baranyai példaként említhető meg a Harkány-Kurcsatov megállapodás is.

forrás: www.tolnamegye.hu

Galéria