Egy brit kutatás szerint a járvány megváltoztatta az emberek viszonyát az élelmiszerekhez, és megmutatta milyen sérülékeny az élelmiszer-ellátás jelenlegi formája.
A Royal Society for the Arts (RSA) és a Food Foundation felmérése szerint egyre többen támogatják az országban saját helyi közösségüket és a helyi gazdaságot – írja a magyarmezogazdasag.hu. Több mint 19 millió brit (38%) nyilatkozta a felmérésben, hogy többet főz otthon, mint azelőtt, és 17 millióan (33%), hogy kevesebb élelmiszert dobnak ki.
További 6 százalék – 3 millió fő – próbált ki biozöldséget vagy rendelt most először élelmiszert helyi gazdaságból. Tíz megkérdezett közül egy először osztott meg ételt vagy segített a bevásárlásban valamelyik szomszédjának.
A felmérés szerint egyre több brit támogat helyi közösségeket.
A társadalom gyors alkalmazkodása a koronavírus-járványhoz rámutatott arra, hogy az élelmiszer-ellátási rendszer egyes részei milyen sérülékenyek. A gazdálkodók és az élelmiszer-előállítás kulcsszerepe hirtelen mindenki számára egyértelművé vált.
Bár harminchárom évet töltött el egy munkahelyen és nem gondolkodott a váltáson, a Paks II. projekt mégis elcsábította Bohus Róbertet, aki úgy gondolja: ennek a beruházásnak olyan nívója, hírneve van, amiért érdemes volt ezt a lépést megtenni. A cég programelem-felelőse tapasztalt projektmenedzserként került márciusban a két új blokk létesítését koordináló társasághoz.