2024.04.29, Hétfő

Megpróbált javítani a Klik a cirkuszjegyes akción

2016.07.27. 10:24

A kezdeményezés jószándékú volt, csak akkor nem gondolták át.

Hirdetés

Az ország általános iskolás, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákjait cirkuszjeggyel jutalmazta a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA), amely a Fővárosi Nagycirkuszba szólt. A felajánlás sok kritikát is kapott.

 

Kritikák elsősorban azért érték, mert a jegy egy főre, Budapestre, a Fővárosi Nagycirkuszba szólt. Képzeljük el azt a kisgyermeket például Tolna megyében, aki egész éves munkája gyümölcseként boldogan viszi haza a jegyet, de szülei közlik vele, hogy se a budapesti utazásra nincs pénzük, sem arra, hogy legalább egyik szülő még vegyen magának belépőjegyet. És akkor nem beszéltünk a könyörgő testvérekről.

 

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a kapott jutalomjegyeket a tankerületeken keresztül juttatta el az intézményekben az érintettekhez.

A kedvezmény viszont most már négy utazó cirkuszban is igénybe vehető azon gyermekek számára, akik a nagy távolság miatt nem tudják vagy akarják igénybe venni a jutalomjegyet a Fővárosi Nagycirkuszban.


A Klik és a MÁV egyeztetésének eredményeképpen, a diákok 90 százalékos, valamint kísérőik 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, amennyiben a jutalom cirkuszjeggyel érkeznek.

A kedvezményt nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszba, hanem az akcióba bevont négy utazó cirkuszba látogatók is megkapják, Szombathely, Siófok, Balatonalmádi, Debrecen, Pápa, Révfülöp, Szekszárd és Bonyhád településeken.
    

- A Klik az utazási, valamint az ingyenes pedagógus kísérőjegyekről szóló kedvezményekről értesítette a tankerületeket. Az értesítő levélben szerepelnek azoknak az utazó cirkuszoknak a nyári fellépési helyszínei is, amelyekben beválthatók a jutalomjegyek. A tankerületek az intézményeken keresztül értesítik erről a diákok szüleit - közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

Talán így már sokkal több gyereknek lesz az ajándék valóban ajándék.

 

Országos hírekklikcirkusz