2024.03.29, Péntek
Héttorony Fesztivál - Világ- és népzenei fesztivál Makovecz Imre házaiban
Héttorony Fesztivál - Facebook

Héttorony Fesztivál - Világ- és népzenei fesztivál Makovecz Imre házaiban

MTI

2019.10.21. 18:00

Többségében Makovecz Imre által tervezett épületek adnak otthont Kárpát-medence-szerte a Héttorony Fesztivál világ- és népzenei koncertjeinek, építészeti kiállításainak, konferenciáinak és egyéb programjainak november 8. és 20. között.

Hirdetés

A Héttorony Fesztivál célja Makovecz Imre páratlan életművét erősíteni, az általa megálmodott tereket élettel megtölteni Lendvától Csíkszeredáig - mondta el a programsorozat hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Horváth László fesztiváligazgató.

Mint kiemelte, a makói Hagymaházban például két hegedűs - Sárközi Lajos, majd Lajkó Félix - lép fel, Százhalombatta gitárvirtuózokat lát vendégül - Snétberger Ferencet és Vlatko Sztefanovskit -, a szigetvári Vigadóban pedig ismét a néptáncprogramok lesznek előtérben.

A zárónapi gálát párhuzamosan három helyszínen rendezik meg: a kassai Thália Színházban rendhagyó prímástalálkozót tartanak, Csíkszeredán a Szent Efrém Férfikar ad koncertet, a Hagyományok Házában pedig Berecz András mesemondó lép fel fiaival.

Csernyus Lőrinc, a fesztivál építészeti vezetője hozzátette, hogy a zenei és táncos programok mellett Makovecz Imre szellemiségét idéző kiállítások, szakmai beszélgetések és gyermekprogramok is várják a közönséget; az idei kiemelt téma a Kós Károly Egyesülés alapításának 30. évfordulója lesz.

Zsigmond László, a Kós Károly Egyesülés társigazgatója felhívta a figyelmet a november 20-ára a Hagyományok Házába meghirdetett építészeti konferenciára.

A rendezvénysorozat részletes programja a http://www.hettoronyfesztival.hu/ honlapon érhető el.

KultúraHéttorony FesztiválVilág- és népzenei fesztivál