2024.06.21, Péntek

Konferencia a nemzetpolitikáról

2015.11.27. 14:31

Kapcsolódva ezzel, az irodákat működtető Emberi Erőforrás Minisztériumának idei kiemelt céljához, hogy támogatni kell a határon túli magyarságot a helyi civil szervezeteken keresztül is, törekedve arra, hogy együttműködés alakuljon ki a  köz- és a civil szféra között. A konferencia célja a tájékoztatás és a kapcsolatok további építése volt.

A rendezvényen előadást tartott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki kérdésünkre kiemelte, sokan élnek olyanok, vagy már a leszármazottaik, akik határon túli területről származnak. A megye településeinek több mint a felében élnek felvidéki kitelepített magyarok, Tolna déli részén pedig húszezerre tehető a bukovinai és az erdélyi székelyek száma. Ez a megyének kulturális sokszínűséget, másrészt pedig érzelmi kötődést jelent határon túli területekhez.

Hozzátette még az államtitkár, hogy az idén is kiírtak egy pályázatot a magyar-magyar kapcsolatrendszer javítására. Több Tolna megyei település pályázott és nyert is a százmillió forintos összegből. Jövőre a pályázati keret százötven millióra emelkedik.

forrás: www.teol.hu

fotó: www.veml.hu

Galéria

Ajánljuk még