2023.04.01, Szombat

Világszerte nyomul a tevetej, akár a tehéntejet is kiváltva

magyarmezogazdasag.hu

2018.09.15. 10:22

Magas C-vitamin, vas és kalcium tartalma segíthet az autoimmun betegségek legyőzésében. belőle turmix, fagylalt, bébitápszer, de akár sampon is készülhet belőle.

Hirdetés

Nemzetközi szinten is egyre népszerűbbé válik a tevetej a magyarmezogazdasag.hu egyik cikke szerint.

A tevetej Közel-Keleten hagyományos és kulturális szempontból fontos italként ismert, évszázadokon keresztül segítette a beduin és nomád társadalmak fennmaradását. Az adatok szerint, a tevetej import növekszik, így világszerte nő a fogyasztása. A kulcsfontosságú piaci szereplők közé tartozik az Egyesült Államok, India, Kína és Oroszország.

A Camelicious vállalat Dubaiban a világ legnagyobb tevefarmjaként működik. A vezérigazgató-helyettese, Al-Badry Mustasher szerint, a megfelelő ismeretek átadásával meg lehet győzni az embereket, arról, hogy a tehéntejről átváltsanak tevetejre. A tevetej számos formában kerülhet felhasználásra: készülhet belőle turmix, fagylalt, bébitápszer, de akár sampon is.

„Valójában nagy a kihívás, de amikor az emberek megismerkednek a tevetej előnyeivel, megszeretik és áttérnek rá” – magyarázza. Tanulmányok szerint a teve tejtermékeket a laktóz intoleranciával küzdő emberek könnyebben megemésztik, míg más kutatások arra utalnak, hogy a tej magas C-vitamin, vas és kalcium tartalma segíthet az autoimmun betegségek legyőzésében.

 

Kitekintőélelmiszeripartáplálkozástejfogyasztás

Ajánljuk még