2024.07.14, Vasárnap

Katalinpusztán találkoztak a megyei természetjáró szövetségek vezetői

2016.04.15. 12:38

A Magyar Természetjáró Szövetség április elején tartotta Szendehely-Katalinpusztán, a Naszály-hegy lábánál a megyei vezetők éves találkozóját.

A Magyar Természetjáró Szövetség április elején tartotta Szendehely-Katalinpusztán, a Naszály-hegy lábánál a megyei vezetők éves találkozóját, amelyen 19-ből 16 megye képviselői és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség vett részt.

A péntek délutáni érkezést követően a bemutatkozásé volt a főszerep. Ennek keretein belül Tassy Márk igazgató arra kérte a megyei szövetségek vezetőit, illetve az MTSZ jelenlévő munkatársait, hogy mutatkozzanak be és ismertessék a tevékenységüket.
A másnapi beszélgetések során számtalan megoldásra váró kérdés, téma merült fel. Ezekről feljegyzések születtek, amelyek reményeik szerint a további közös munka alapjául szolgálnak. A legfontosabb témák a következők voltak: a szervezeti kultúra fejlesztése, a tagság létszámának növelése, fiatalítása, a természetjárás infrastrukturális feltételeinek javítása és fenntartása.
A szombati nap szakmai programját színesítette még két kisebb séta is. Az egyikRockenbauer Pál kopjafájához vezetett, ahol a résztvevők egy koszorúval és pár perc csenddel fejezték ki tiszteletüket. A másik szabadtéri programot, a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola bemutatását Dobó István, az Ipolyerdő Zrt. Váci Erdészetének vezetője szervezte. A találkozó résztvevői megismerkedhettek Hangya Danival és Mézivel, a központ házigazdáival, a Hangyavasúttal, az erdei játszótérrel, az erdei bolt kínálatával és a kirándulóhely többi szolgáltatásával.
A találkozó záróakkordjaként a résztvevők közös erővel fogalmazták meg küldetésüket, céljaikat és feladataikat.

forrás: termeszetjaro.hu

Galéria

Helyi hírekMagyar Természetjáró SzövetségSzendehely-Katalinpuszta