2024.09.16, Hétfő
Kl-selejtező - Háromgólos előnyből várja a montenegrói visszavágót a Paks
Illusztráció, unsplash.com

Kl-selejtező - Háromgólos előnyből várja a montenegrói visszavágót a Paks

MTI

2024.08.13. 08:00

A kupagyőztes Paks háromgólos előnye birtokában kifejezetten kényelmes helyzetből várja az idegenbeli visszavágót a montenegrói Mornar ellen a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

Az első felvonás rendkívül feszült hangulatban zajlott le, mivel a rivális két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést, Bognár György vezetőedző együttese pedig ezt kihasználva a tízperces hosszabbításban két gólt szerezve tette megnyugtatóvá a sikerét (3-0). Ennek nyomán nemcsak az eredmény nehezíti a Mornar dolgát, hanem a piros lapokból fakadó eltiltások is.

A zöld-fehérek szombaton 3-1-re kikaptak Zalaegerszegen, míg a montenegrói bajnokságban vereséggel rajtoló Mornar elhalasztotta hétvégi, második fordulós találkozóját, azaz mindenképpen pihentebben várja az  összecsapást, amelynek helyszíne Podgorica helyett Niksic lesz. A paksiak honlapja arról adott tájékoztatást, hogy a Gradski Stadionba kiírt összecsapást nem ott, hanem a fővárostól mintegy 55 kilométerre fekvő niksici városi arénában rendezik. A vendégek számára bíztató lehet, hogy - Könyves Norbert távozása és Hahn János sérülése ellenére - eddigi nyolc meccsükön ebben az idényben hétszer betaláltak ellenfeleik kapujába, ráadásul hat alkalommal legalább kétszer.

A párharc győztesére a cseh Mlada Boleslav és az izraeli Hapoel Beer-Seva továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

A kedden 20.45-kor kezdődő visszavágót a Duna World élőben közvetíti.

Helyi hírekPaksi FClabdarúgás