2024.04.27, Szombat
Sárpilis vízelvezető rendszerét fejlesztették
Illusztráció, unsplash.com

Sárpilis vízelvezető rendszerét fejlesztették

Tolna Vármegye Önkormányzata

2024.01.04. 09:00

Lezárult Sárpilis Község Önkormányzatának közel 330 millió forint összeértékű – II. ütemes – projektje, amely a belterületi csapadékvíz rendezését célozza. A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében igényelt támogatás segítségével több mint három kilométer hosszúságú vízelvezető rendszert létesítettek.

Hirdetés

Az önkormányzat régi célja valósult meg a fejlesztéssel, ami a csapadékvíz rendszer korszerűsítését foglalja magában - olvasható a Tolna Vármegyei Önkormányzat Facebok oldalán.

Mint írták, a támogatásnak köszönhetően a Nyéki utca és köz, az Iskola és a Béke tér, a Rákóczi, az Arany János, valamint a Jókai utca területének vízrendezésére került sor – ezeken a helyeken mederburkolásra, illetve zárt csatorna és csőáteresz építésre került sor.

Fotó: Tolna Vármegye Önkormányzata

 

A projekt egy élhetőbb és biztonságosabb lakókörnyezetet teremtett a lakosoknak, egyben hozzájárul a települési infrastruktúra és az épített környezet védelméhez.

Sárpilis Község Önkormányzatának TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00021 azonosító számú, „Sárpilis Község belterületi csapadékvíz rendezés II. ütem” című projektje a Széchenyi 2020 program „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” című, TOP-2.1.3-16 kódszámú pályázati felhívása keretében, az Európai Unió – Európai Regionális Fejlesztési Alap – és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával, önerő igénybevétele nélkül, 325.029.592 forint támogatással valósult meg.

Helyi hírekSárpilisvízelvezetés