2024.07.14, Vasárnap
Az erdei vasutat ünneplik a hétvégén a Gemencen
Fotó: Ökoturisztikai Központ Gemenc

Az erdei vasutat ünneplik a hétvégén a Gemencen

MTI

2023.09.11. 13:09

Gyerekprogramokkal, nosztalgia-gőzmozdonyos kirándulással, kiállításokkal várja a természetkedvelőket szombaton a Gemenc Zrt., a gemenci erdei vasút napján.

Az erdőgazdaság programismertetője szerint a szervezők egész napos családi programmal készülnek a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban és a vasút megállóiban.

Az erdei vasúton a vonatok a hétvégi menetrend szerint közlekednek Pörböly és Lassi, illetve Malomtelelő állomás között. Délelőtt tíz és délután három óra között háromszor a Rezét gőzmozdonnyal lehet majd nosztalgiautazást tenni a gemenci erdőben, és lovasfogatok is indulnak négy alkalommal.

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központban több kiállítás lesz

A Frigyes főherceg pavilonjában látható tárlat a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról ad áttekintést. A pavilonban nyílik meg a Mezőföld Természetfotó Egyesület - október végéig nyitva tartó - kiállítása, amelyen a tagok legjobb fotói szerepelnek az elmúlt egy év terméséből.

Várja az érdeklődőket a gemenci erdőt övező Sárköz néprajzát és az erdő életközösségét bemutató, A Gemenc kincsei - élet az ártéri erdőben című állandó kiállítás, valamint a vasúttörténeti gyűjtemény is.

A gyerekeknek készségfejlesztő játékokat, kézműves foglalkozásokat rendeznek, a bábos öko-mesekuckóban pedig közös játékkal segítik a kicsiket a környezeti problémák megismerésében. A programismertető szerint az előadások között lesz "horgász-óriás" és "öko-szaladgáló" társasjáték, a Csiga-Biga Alapítvány pedig kutyákkal tart interaktív játszóházi foglalkozásokat.

 

 

Helyi hírekPörbölyi Ökoturisztikai KözpontGemenc vasútprogramok