2024.04.29, Hétfő
Bemutatkozott az észak-amerikai női kosárlabdaligában a volt szekszárdi klasszis
illusztráció - pixabay

Bemutatkozott az észak-amerikai női kosárlabdaligában a volt szekszárdi klasszis

mti

2023.07.24. 15:26

Goree egy hete ideiglenes megállapodást írt alá, amely lehetővé teszi, hogy egy klub átlépje a maximálisan megengedett 15 fős létszámot a keretében.

Hirdetés

A magyar válogatott Goree Cyesha bemutatkozott az észak-amerikai női kosárlabdaligában (WNBA) szereplő Washington Mystics csapatában.    

A liga honlapja alapján a 29 éves játékos az Indiana Fever elleni hazai meccsen lépett pályára, és a 82-76-os vereség során bő kilenc perc alatt két pontot szerzett.   

Goree egy hete ideiglenes megállapodást írt alá, amely lehetővé teszi, hogy egy klub átlépje a maximálisan megengedett 15 fős létszámot a keretében. Akkor köthet egy WNBA-csapat ilyen szerződést, ha legalább négy olyan játékosa van, akik két hétnél hosszabb ideig betegek vagy sérültek.   

A fővárosiak jelenleg a keleti főcsoport negyedik helyén állnak 11/9-es győzelmi mérleggel.   

A magyar válogatottal júniusban Európa-bajnoki negyedik Goree - aki az NB I-ben Szekszárdról Győrbe igazolt - először lépett pályára tétmérkőzésen a WNBA-ben. A 188 centis kosaras az elmúlt európai szezonban az Euroligában 12,9 pontot és 5,5 lepattanót átlagolt, míg a ljubljanai Eb-n 14,8 pontot és 6,8 lepattanót ért el.

Helyi hírekkosárlabda