2023.03.20, Hétfő
Két tolnai is bekerült a női futsal válogatott Eb-keretébe
futsalhungary.hu

Két tolnai is bekerült a női futsal válogatott Eb-keretébe

mti

2023.03.16. 17:19

A hétvégén Debrecenben egy négyes döntőben dől el, hogy ki lesz Európa legjobbja.

Hirdetés

Megnevezte 14 fős, végleges keretét Frank Tamás, a hétvégi, debreceni női futsal Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya.    

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a keretből tizenketten részt vettek a tavalyi, portugáliai Európa-bajnokságon is, mellettük két korábbi sokszoros nagypályás utánpótlás-válogatott játékos, Gruber Brigitta és Krascsenics Petra került a csapatba. A válogatott egyik kulcsembere, Krascsenics Csilla térdsérülése nem jött rendbe, ezért rá nem számíthat a szakmai stáb.   

A keretben két tolnai focista, Krascsenics Petra és Szalkai Kitti is helyet kapott.

A magyar csapat pénteken 19.30-tól játszik az ukránokkal, két nappal később pedig a címvédő spanyol vagy a portugál együttes lesz az ellenfele a döntőben vagy a bronzmérkőzésen. A válogatott az októberi selejtezők óta két edzőmérkőzést játszott Szlovéniával, emellett néhány közös edzés szerepelt a programban. Múlt csütörtökön vonult ismét edzőtáborba a csapat, amely ezúttal már a debreceni Főnix Arénában edz.   

Frank Tamás kedd este vezényel edzést a csapatnak, szerdán pedig két gyakorlás vár a játékosokra az Eb helyszínén. Csütörtökön a pénteki elődöntőt megelőző hivatalos edzésre 20.00 órakor kerül sor.

    A magyar válogatott kerete:
    kapusok:
    --------
Hargas Annamária (TFSE-Bestrong), Torma Lilla (DEAC)
    mezőnyjátékosok:
    ----------------
Fábián Rebeka (Budaörs Futsal), Folk Zsuzsanna (TFSE-Bestrong), Fülöp Diána (DEAC), Gruber Brigitta (TFSE-Bestrong), Horváth Viktória (DEAC), Koch Fruzsina (Budaörs Futsal), Kota Gabriella (TFSE-Bestrong), Krascsenics Petra (2F-Bau Tolna-Mözs), Szalkai Kitti (2F-Bau Tolna-Mözs), Tóth Nóra (DEAC), Üveges Katalin (DEAC), Varga Adél (TFSE-Bestrong)

    A program:
    március 17., péntek:
    elődöntők:
Spanyolország-Portugália 16.00
Magyarország-Ukrajna 19.30
    március 19., vasárnap:
    helyosztók:
a 3. helyért 17.00
döntő 20.00
 

Helyi híreknői futsalcsapat