2024.04.19, Péntek
Az egyik tolnai település új egészségházat kap, a másik település korszerűsítést hajt végre
illusztráció - pixabay

Az egyik tolnai település új egészségházat kap, a másik település korszerűsítést hajt végre

mti

2023.02.08. 07:10

Nagydorogon 236 millió forintos ráfordítással energetikai korszerűsítést végeznek, illetve orvosi eszközöket, fogászati kezelőegységet, panorámaröntgent vásárolnak.

Hirdetés

Egészségházakat fejlesztenek a Tolna vármegyei Nagykónyiban és Nagydorogon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz csaknem 400 millió forintos támogatásával.    

Nagykónyiban 162 millió forintból egy 200 négyzetméteres önkormányzati épületben alakítanak ki akadálymentesített egészségházat, ahol a körzeti orvosi, a fogorvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot helyezik el - mondta Pusztai László (Fidesz-KDNP), az 1028 lakosú település polgármestere az MTI-nek. A községben most működő rendelők nem felelnek meg a kor elvárásainak, és a fejlesztést az is indokolja, hogy a falu lakóinak 40 százaléka 60 évesnél idősebb - tette hozzá.   

A 2600 lakosú Nagydorogon 236 millió forintos ráfordítással energetikai korszerűsítést végeznek az egészségházon, illetve orvosi eszközöket, fogászati kezelőegységet, panorámaröntgent vásárolnak - mondta Borbélyné Töttösi Ágnes független polgármester. Az intézményben működő fogászat a környező hét település több mint nyolcezer lakosát látja el.

Helyi hírekNagydorog