2024.04.18, Csütörtök
Rajtol a kosárszezon: decemberben játszik először legnagyobb ellenfelével a Szekszárd
illusztráció - pixabay

Rajtol a kosárszezon: decemberben játszik először legnagyobb ellenfelével a Szekszárd

2022.09.24. 07:01

A szezon nyitónapján további öt mérkőzésre kerül sor, a BEAC a legutóbb ezüstérmes Szekszárdot fogadja.

Hirdetés

A PINKK Pécsi 424 vendégeként kezdi meg szereplését a címvédő Sopron Basket szombaton a női kosárlabda NB I 2022/2023-as idényében. A PINKK ebben a szezonban a PVSK-csarnokban vívja a hazai meccseit, míg a "szomszédvár", az NKA Universitas PEAC a Rátgéber Akadémiára költözött a Lauber Dezső Sportcsarnokból.

A szezon nyitónapján további öt mérkőzésre kerül sor, a BEAC a legutóbb ezüstérmes Szekszárdot fogadja, a TFSE a negyedik helyezett PEAC-ot látja vendégül, a Vasas és a Csata fővárosi derbit vív, a Győr pedig a Ceglédhez látogat.   

Az előző szezon két döntőse, az Euroliga-győztes Sopron és a szintén euroligás Atomerőmű KSC Szekszárd először december 12-én mérkőzik meg egymással az alapszakaszban, amely március 19-én zárul. Április végén a bajnoki finálé a Gáspár Dávid vezette soproniak 3-0-ás sikerét hozta, akik fennállásuk 15. aranyérmét gyűjtötték be.

A női NB I mezőnye:
Atomerőmű KSC Szekszárd, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós, DVTK-Hun-Therm, E.ON ELTE BEAC, Ludovika Csata, NKA Universitas PEAC, PINKK Pécsi 424, Sopron Basket (címvédő), TFSE-MTK, SERCO UNI Győr, Vasas Akadémia, VBW CEKK Cegléd

Helyi hírekkosárlabda