2024.04.23, Kedd

Megújul és bővül Nagyatád 115 éves gyógyfürdője

mti

2022.04.15. 13:10

Új gyógyvizes kút létesül, ezzel jelentős vízhozamnövelést érnek el az 1907-ben megnyitott fürdőben.

Hirdetés

Megújul és bővül a Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő, a beruházás első ütemének költségét fedező 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatás okiratát márciusban adták át a somogyi városban.    

Ormai István (Nagyatádért), a település polgármestere az MTI megkeresésére elmondta, hogy az első ütem idén novemberben kezdődő és várhatóan egy évig tartó kivitelezési munkálatai az 1900-as évek elején emelt fürdőépület teljes rekonstrukcióját és belsőépítészeti átalakítását foglalják magukba.   

Az ingatlan visszanyeri eredeti külső megjelenését, falait hőszigeteléssel látják el, korszerűsítik a gépészetét, kicserélik a burkolatait, nyílászáróit, lecserélik a bútorait, és beléptető rendszert helyeznek üzembe - sorolta.

Kiemelte, hogy új gyógyvizes kút létesül, ezzel jelentős vízhozamnövelést érnek el a fürdőben.   

Ormai István szólt arról, hogy a beruházás későbbi, második üteme a befogadóképesség és a szolgáltatások növelését célozza. A kiviteli tervek és az építési engedély már rendelkezésre áll, a projekt költsége mai áron számolva 1,5 milliárd forint lenne.

A fürdő honlapja szerint az önkormányzati tulajdonú Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő 1907-ben Népfürdőként nyitotta meg kapuit. A 742 méter mélyről, 50 Celsius fokosan felszínre törő nátriumhidrogén-karbonátos vize Magyarország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik, kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek, reumatikus és ízületi panaszok, törések utáni rehabilitációra, de jótékony hatását nőgyógyászati, emésztőrendszeri problémák esetén is kifejti.

 

Helyi hírekNagyatádfürdő