2023.10.04, Szerda
Tolna több nevezetességét is érintette a Duna-Dráva Nemzeti Park átfogó fejlesztése
illusztráció - parkerdo.hu

Tolna több nevezetességét is érintette a Duna-Dráva Nemzeti Park átfogó fejlesztése

mti

2021.10.31. 15:28

Új kilátó épült, vagy újult meg Pécsen, Drávaszentesen, a Tolna megyei Pacsmagi-halastavaknál, Bátán és a Gemencben.

Hirdetés

Megújult a Cigány-hegyi kilátó és az Óbányai-völgy turistapihenő a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben - tájékoztatta a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága szerdán az MTI-t.    

A közlemény szerint a körzet két emblematikus turistacélpontjának rekonstrukciója része a Natura 2000 hálózat dél-dunántúli infrastruktúráját érintő, 2019 januárjában kezdődött és a befejezéséhez közeledő modernizációs programnak.   

A nemzeti park kezelésében lévő Natura 2000 területek népszerűsítését és az ott fellelhető természeti értékek bemutatását célzó, 40 helyszínen futó projekt első ütemében 225 millió forintból Nagyharsányban panoráma sétány, a szoborparkban új fogadóépület létesült.   

A 133 millió forintból megvalósult második ütemben új kilátó épült, vagy újult meg Pécsen, Drávaszentesen, a Tolna megyei Pacsmagi-halastavaknál, Bátán és a Gemencben, madármegfigyelő lesállást, valamint pallósort adtak át a dávodi Földvári-tavi madárparadicsomnál.   

A turisztikai fejlesztések sorában információs táblák, továbbá 15 helyszínen gémeskutak rekonstrukciója, új pihenőpadok, pad-asztal garnitúrák, tűzrakóhelyek, szemetesek, kihelyezése, irányító oszlopok, és a védett területekre behajtást megakadályozó sorompók állítása is szerepelt - olvasható a közleményben.

Helyi hírekGemenc BátaPacsmagi-tavak