2024.04.24, Szerda
Országos magánegészségügyi szolgáltatóvá válik a székesfehérvári LIFE Egészségcentrum
Illusztráció, pixabay.com

Országos magánegészségügyi szolgáltatóvá válik a székesfehérvári LIFE Egészségcentrum

MTI

2021.09.08. 10:31

A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot, a betegellátás magas színvonalon és elérhető áron lesz jelen az ország minden pontján.

Hirdetés

A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. (EMH) megvásárolta a LIFE Egészségcentrumot, Székesfehérvár és a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját; a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra - írta közleményben a Doktor24 kedden.

A partnerek az EMH-t 2021 májusában hozták létre, hogy jelentős szakmai tudással és tőkével, akvizíciókkal és célzott beruházásokkal országos szolgáltatási hálózatot építsenek ki. A LIFE Egészségcentrum megvásárlása volt az EMH első akvizíciója - írták.

 

Magas színvonalú, elérhető árú ellátást ígérnek

A közlemény idézte Lancz Róbertet, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatóját:

terveik szerint öt éven belül elérik az országos lefedettséget és modern, jól felszerelt rendelőkben, egységes szakmai protokollok mentén kiszámíthatóan magas színvonalú és elérhető árú ellátást tudnak nyújtani az ország minden pontján.

Ennek érdekében a Doktor24-et olyan platformmá alakítják, amely stabil finanszírozási és szakmai hátteret biztosít minden új csoporttag növekedéséhez - tette hozzá.


A közlemény szerint Deák Csaba, emlődiagnosztikai, egynapos sebészeti és járóbeteg-ellátást folytató vállalkozásaiból 2011-ben hozta létre a LIFE Egészségcentrumot, amelynek betegellátási tevékenysége jelenleg is ezen a három területen zajlik. Az alapító-ügyvezető, aki a tulajdonosváltás után is a LIFE vezetőjeként dolgozik tovább, a közleményben megjegyezte, hogy a megállapodás egyaránt új távlatokat nyit a betegellátás fejlesztése és az intézmény szakmai fejlődése előtt.

 

Több százezren választják a magánegészségügyet

A LIFE Egészségcentrumban mintegy 50 orvos, további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs gondoskodik a páciensekről, és évente több, mint 45 ezer orvos-beteg találkozót bonyolítanak le.


Közölték, az egészségügy területén három évtizedes tapasztalattal rendelkező Doktor24 Magyarország egyik meghatározó magánegészségügyi szolgáltatója. Több mint 500 szakemberrel 35 szakterületen, 6 helyszínen, 90 rendelőben nyújt alap-, járó- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciót, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, valamint vállalati ügyfeleknek és biztosítóknak. A céget évente mintegy 300 ezer privát ügyfél, valamint 1500-nál is több kis- és nagyvállalkozás választja egészségügyi szolgáltató partneréül.

Helyi hírekmagánegészségügyegészségügyfelvásárlásszolgáltatásszékesfehérváregészségügyi ellátórendszer