2024.04.25, Csütörtök
Kihirdették

Kihirdették "Az én Paksom" című fotópályázat nyerteseit

paks.hu

2019.06.07. 09:18

A paksi önkormányzat felhívására 19 fotós jelentkezett 280 alkotással.

Hirdetés

Kihirdették a Településképi Arculati Kézikönyv kapcsán kiírt, Az én Paksom című fotópályázat eredményét. A szakmai zsűri kategóriánként kiválasztotta az első három helyezettet: Körösztös Ákost, Nagy Marcellt és Molnár Martint. A győztes fotókat az alkotók nevével publikálják az arculati kézikönyvben. Az ünnepélyes eredményhirdetést június második felében tartják.

A paksi önkormányzat felhívására 19 fotós jelentkezett 280 alkotással. A meghirdetett fotópályázatra három kategóriában lehetett nevezni Paks közigazgatási területén készített képekkel, melyek a természeti és épített környezetet, valamint a paksi emberek életét mutatják be.


Közönségdíjasokat is jutalmaztak

Az Élő-lét megnevezésű kategóriában Körösztös Ákos Cseresznyési formák című képét, a Paksi mindennapok kategóriában Nagy Marcell Ötven éve című alkotását, míg a Városérzetek témakörben Molnár Martin Fordított világ elnevezésű fotóját díjazták.

A bírálóbizottság értékelésését Horváth András, Paks főépítésze fogalmazta meg, aki elmondta, hogy nehéz volt a zsűri munkája, mert nagyon sok nagyon jó felvétel érkezett. Azt is hozzátette, hogy:

"A kiválasztott képek jól mutatják azt a megközelítést, amivel a lakosság a települése felé fordul érzelmeivel".

A város Facebook-oldalán a lakosság is szavazhatott, a legtöbb like-ot kapott fotó készítője közönségdíjban részesült, a sorrend: Nagy Marcell, Szép Zsóka és Hora Dániel. Az abszolút közönségdíjat, kategóriától függetlenül Nagy Marcell nyerte el Napfelkelte című fotójával.

Helyi hírekpályázatfotóPaks