2024.03.29, Péntek

Települési vezetők védelmi igazgatási felkészítése Medinán

kormanyhivatal.hu

2016.11.18. 14:21

A Szekszárdi és Bonyhádi Járási Helyi Védelmi Bizottságok szervezésében az illetékességi területükhöz tartozó települések polgármesterei és jegyzői találkoztak Medinán a 2. Gerinc Radar Mérőpont laktanyájában. A találkozó célja a védelmi igazgatási feladatokra való felkészülés volt, honvédelmi és katasztrófavédelmi szempontból.

Hirdetés

 

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a Tolna Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntő szavaiban kiemelte a feladatrendszer fontosságát, a felkészülés jelentőségét. A klímaváltozás, az extrém időjárási események komoly kihívások elé állíthatják a települések vezetőit. Kérte, hogy az esetlegesen felmerülő kérdéseket tegyék fel a résztvevők és vitassák is meg, ismereteiket frissítsék fel.

A Tolna Megyei Védelmi Bizottság Titkársága által megtartott védelmi igazgatási, honvédelmi és katasztrófavédelmi témájú előadások áttekintést adtak a védelmi igazgatás rendszeréről, aktuális feladatokról, valamint a riasztási rendről.

 

Horváth Ervin őrnagy, a mérőpont parancsnoka prezentációjában bemutatta a rendelkezésre álló speciális katonai eszközöket, kiemelten a 2014. évben átadott 3D radart. Az elméleti ismeretszerzést követően a laktanya bejárás alkalmával a résztvevők megtekinthették a hagyományos, valamint a jelenkor rádiólokációs eszközeit is.

Helyi hírek2. Gerinc Radar Mérőpont laktanyaTolna Megyei Védelmi BizottságMedina