2023.06.11, Vasárnap

Csokit és láthatósági eszközöket kapnak a szabályosan közlekedők

2016.03.25. 09:45

A szabályosan közlekedők csokit és láthatósági eszközöket kapnak az ünnep idején a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól.

Hirdetés

A szabályosan közlekedők csokit és láthatósági eszközöket kapnak az ünnep idején a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól. Húsvétkor az egész országban, így Tolna megyében is számítani kell a közúti forgalom növekedésére. Annak elősegítése érdekében, hogy az ünnepet ne árnyékolja be semmi, a rendőrség 2016. március 24. és 2016. március 28. közötti időszakban fokozott közterületi jelenlétet biztosít.

Ennek részeként március 28-án 8 órától 20 óráig a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai Szekszárdon, valamint a környékbeli településeken a szabályosan közlekedő kerékpárosoknak és gyalogosoknak nyuszicsokit és láthatósági eszközöket adnak.

Az immáron hagyományosnak számító akció célja a kerékpárosok és a gyalogosok figyelmének felhívása a biztonságos közlekedésre. Mivel ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, kiemelten fontos, hogy betartsák a KRESZ előírásait, de elengedhetetlen az is, hogy az autósok is vigyázzanak rájuk.

Fontos, hogy a járművezetőknek kellő oldaltávolságot tartva, illetve ha szükséges, a sebességet csökkentve kell kikerülniük az úton haladó járókelőket és az egy nyomon haladó járműveket is. A kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára pedig kötelező a láthatósági mellény használata éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, lakott területen kívül.

A húsvéti ünnepekre jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés kockázatát, következményeit. Országos szinten az ittasan okozott személysérüléses közúti közlekedési balesetek számának alakulása alapján megállapítható, hogy a balesetek mintegy 10 százaléka az ittasságra vezethető vissza.

Mindezekre tekintettel kiemelten fontos a húsvéti időszakban is, hogy a járművezetők tartózkodjanak a szeszesital fogyasztásától, illetve az őket vendégül látók ne is kínáljanak alkohol tartalmú itallal olyan személyeket, akikről tudják, hogy várhatóan járművet fognak vezetni. 

forrás: police.hu

Galéria

Aktuálisközlekedésrendőrséghúsvétjárművezető