2024.05.29, Szerda

Az a tét, hogy fejlődési pályára lép-e Salgótarján

2016.02.24. 10:17

Németh Szilárd elmondása alapján a vasárnapi választás tétje, hogy Salgótarján a kormánnyal együttműködve fejlődési pályára fog-e lépni Simon Tibor vezetésével, vagy marad abban a szakaszban, amit 2006-ig megszokott a város, illetve ami az elmúlt másfél évet jellemezte.

Németh Szilárd elmondása alapján a vasárnapi választás tétje, hogy Salgótarján a kormánnyal együttműködve fejlődési pályára fog-e lépni Simon Tibor vezetésével, vagy marad abban a szakaszban, amit 2006-ig megszokott a város, illetve ami az elmúlt másfél évet jellemezte.

A Fidesz alelnöke a kormánypártok polgármesterjelöltjével, Simon Tiborral tartott sajtótájékoztatón kitért rá: a konszolidációval Salgótarjánban 3,2 milliárd forintos adósságot vállalt át az állam.
Úgy fogalmazott: "2014-ben a szocialistákat visszakívánták az emberek", szocialista polgármester vezetésével, szocialista többséggel 945 millió forintos plusszal vették át a költségvetést, ma pedig - másfél évvel a választások után - ott tartunk, hogy megint van 1,1 milliárd mínusz, "tehát az elvtársak kettőmilliárdot eltapsoltak".
A Fidesz alelnökének szavai szerint egy rendbe tett költségvetésből csináltak egy szétlőtt költségvetést, pedig, mint mondta, óriási pénzek jöttek Salgótarjánba. A kelet-nógrádi hulladékrekultivációs társulásnak 3,5 milliárd, az észak-magyarországi régió onkológiai rendszerének fejlesztésére csaknem 2 milliárd, a Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztésére egymilliárd - sorolta Németh Szilárd, hozzátéve: "dőlt ide a pénz", és ma meg azon kell törni a fejét mindenkinek, hogy mit fognak kezdeni ezzel a kettőmilliárdos mínusszal.
Németh Szilárd a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy Fekete Zsolt alpolgármester (a baloldal polgármesterjelöltje) esetében magánjogilag is "bibi van". Mint mondta, az önkormányzat "jól kibélelt" egy kft.-t, amelynek Fekete Zsolt és több barát a tagja, és említést tett egy ukrán úrhoz vezető, 12 cégből álló hálóról, amelyből hét már megbukott, három ellen felszámolási eljárás van, egy cég ellen végelszámolást folytatnak.
Az alelnök hangsúlyozta: nem lehet olyan emberre bízni a pénzt, aki a saját cégeivel nem tud elszámolni. Csak olyan emberre lehet bízni, aki megbízható, akiben már többször megbíztak az emberek, aki a mostani munkáját is megelégedéssel végzi, aki teljes egészében együtt tud működni azzal a kormánnyal, amely az adósságok, az adók csökkentését, a megyei jogú városok helyzetbe hozását teszi középpontba; ez pedig nem más, mint a Fidesz-KDNP jelöltje, Simon Tibor - jelentette ki Németh Szilárd.
Simon Tibor a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Salgótarjánnak, törvénysértő módon, és Magyarországon egyedüli településként nincs beterjesztett költségvetése.
Mint mondta, a jelenlegi városvezetés nehéz gazdasági helyzetbe, működési oldalon gyakorlatilag csődközelbe vitte a várost az elmúlt időszakban, ezért olyan döntéseket készítettek elő, amelyeket nem szeretnének Salgótarján lakosságának tudomására hozni a választás előtt.
Salgótarjánban vasárnap időközi polgármester-választást tartanak, mert novemberben meghalt Dóra Ottó, a megyei jogú város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere.

forrás: mti

fotó: magyaridok.hu

Galéria

AktuálisSalgótarjánpolgármester-választás