2024.04.25, Csütörtök
Véradás és megemlékezés a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából
tolna.katasztrofavedelem.hu

Véradás és megemlékezés a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.10.10. 18:00

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1999 óta minden év október második szerdáját a természeti katasztrófák áldozatainak emléknapjává nyilvánította. A világnapról a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megemlékezést tartott és a Magyar Vöröskereszttel közösen országosan szervezett véradó naphoz is csatlakozott.

Hirdetés

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató beszédében elhangzott, hogy mind a természeti katasztrófák, mind azok áldozatainak száma évről évre növekszik. Az ENSZ a természeti katasztrófákat globális problémának tekinti, ezért már az 1990-es években ajánlásokat dolgozott ki és nemzetközi összefogást sürgetett a megelőzésük és pusztító hatásuk csökkentése érdekében. Az átfogó program célja, hogy az egyes országok tevékenységén keresztül koordinálja a globális erőfeszítéseket, ezáltal hatékonyabbá tegye a katasztrófák megelőzését. Az Európai Unióhoz történt csatlakozással hazánk bel- és külpolitikájában, illetve a katasztrófavédelem szakmai tevékenységében egyre erőteljesebb és kiemelkedően fontos irányvonalat jelentenek a környezetvédelem és a biztonság kérdéseinek megoldásai.

Nem csak a katasztrófák megelőzéséhez és felszámolásához van szükség összefogásra, hanem a másokon való önzetlen segítségnyújtás terén is. Ezt hangsúlyozandó, a katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen évről évre meghirdeti véradó napját a világnap alkalmából. A mai napon az igazgatóságon huszonheten jelentek meg, hogy vérüket adják rászoruló embertársaiknak.

AktuálisvéradásTermészeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja