2024.04.25, Csütörtök
„Kri-mit-tud” regionális bűnmegelőzési vetélkedő volt Kaposváron

„Kri-mit-tud” regionális bűnmegelőzési vetélkedő volt Kaposváron

police.hu

2018.10.12. 14:38

Tolna megyéből két csapatot is díjaztak a verseny szervezői.

Hirdetés

2018. október 11-én a Somogy Megyei Rendőr- főkapitányság épületében tartották meg a „Kri-mit-tud” bűnmegelőzési regionális vetélkedőt, melyen 12 csapat mérte össze tudását. A verseny házigazdája, Pokorni Lia színművésznő volt.

A háromfős középiskolás fiatalokból álló csapatok Tolna, Baranya, Zala és Somogy megyéből érkeztek. Minden résztvevőnek két feladatban kellett kreativitását megmutatnia a délelőtt folyamán. Tolna megyéből négy csapat vett részt a megmérettetésen, a diákok Szekszárdról, Bonyhádról és Dombóvárról érkeztek az elődöntőre.

A versenyen az első helyet egy nagykanizsai csapat szerezte meg, második helyen pedig a Baranya megyei diákok végeztek. A dobogó képzeletbeli harmadik fokára a szekszárdi I. Béla Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola csapata - Orsós László, Schiefer Botond, Varga Kristóf összeállításban - állhatott fel.  

 

A versenyen az első és a második helyen végzett csapat képviselheti a régiót a 2018. november 15-én, Budapesten megrendezésre kerülő döntőn. A szervezők és a zsűri külön döntése alapján azonban a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium csapata – Kásler Viktor, Goják János és Pék Bálint – teljesítménye alapján szintén kiérdemelte azt, hogy a régióból harmadik csapatként részt vehessen az országos megmérettetésen.

 

AktuáliskaposvárKri-mit-tud