2024.03.28, Csütörtök

Hátrányos helyzetűeknek segítenek Pakson

telepaks.net

2018.01.24. 20:00

Gyere velünk! Így szól a Paksi Református Egyházközség és a Veled is törődünk Egyesület (VITE) Paks felhívása annak az EFOP támogatású hároméves programnak a mottójaként, amelynek nyitó sajtótájékoztatóját a református gyülekezeti teremben tartották.

Hirdetés

A projekt célcsoportját a fogyatékkal élők, roma és áldozattá válás szempontjából kiemelten veszélyeztetett felső tagozatos gyerekek alkotják. E két terület mellett a közösségi tér kialakítása és működtetése, valamint a szervezetfejlesztés a négy alappillér.

A konzorciumot az egyházközség vezeti, a program szakmai vezetője pedig a VITE Paks elnöke, Kávási Brigitta. A különböző alprojektek és programelemek is szakértő kezekben lesznek, a szociális szféra szinte minden szegmenséből vannak ugyanis együttműködő partnerek.

 

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök - Az együttműködési megállapodás aláírásának pillanata

 

Partner Paks Város Önkormányzata is. Az erről szóló megállapodást Lenkei István lelkész, Kávási Brigitta elnök és Szabó Péter polgármester írta alá. Szabó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy Pakson erős a szociális háló, az együttműködés pedig kézenfekvő, hiszen ez a város új szlogenjében megfogalmazott alapelv. A város vállalta, hogy helyszínt biztosít a programokhoz, bevonja a köznevelési intézményeket, illetve segíti a tájékoztató munkát.

Lenkei István azt hangsúlyozta, hogy eddig a gyülekezeten belül és annak szűk környezetében volt módjuk, hogy istent megjelenítsék, ez a pályázat lehetőséget teremtett, hogy a város tágabb közösségét is megszólítsák, eljussanak olyanokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége van arra, hogy szeretetet kapjanak.

Kávási Brigitta arról beszélt, hogy 2008-ban alakult egyesületük célja Paks város lakosságának szociális érzékenyítése. – Szakmai képzettségeket, személyes elkötelezettséget tekintve tagjaink rendelkeznek azokkal az adottságokkal és elhivatottság-tudattal, ami garancia arra, hogy a következő három év feladatait meg tudjuk valósítani – mondta.

A programban integrált sportnapokat, érzékenyítő találkozókat, kulturális seregszemlét rendeznek, lesznek motivációs foglalkozások, élménypedagógiai táborok. A projekt keretében akkreditált élmény pedagógiai képzés is folyik majd, indítanak filmklubot, mentálhigiéné klubot és rendeznek városi esélyegyenlőségi napokat.

A Paksi Református Egyházközség és a Veled is törődünk Egyesület Paks „Hátrányos megkülönböztetés elleni fellépés és hátránykompenzáció Pakson” című konzorciumi pályázata 49.892.981 Ft támogatást nyert az EFOP-1.3.7- 17-2017 pályázaton.

Aktuálisgyermekhátrányos helyzetPaks EFOPGyere velünk!Paksi Református Egyházközség