2024.04.20, Szombat

Átadták a Szekszárd új kutyafuttatóit

www.teol.hu

2017.11.14. 13:06

Két új kutyafuttatót adtak át pénteken Szekszárdon a város élhetőbbé tételének jegyében. A lakosság javaslatait várják a következő, harmadik helyszínre.

Hirdetés

Átadták a megyeszékhely kutyafuttatóit. A pénteki eseményen Ács Rezső polgármester elmondta, hogy a város élhetőbbé tételének újabb mozzanata ez, hiszen régi igény volt erre a kutyatulajdonosok részéről.

Az atomerőmű alapítványához nyújtott be pályázatot az önkormányzat három kutyafuttató kialakítására, és nyert hozzá támogatást. Végül azonban csak két helyszínen, az Alisca utcában, a Baka István Általános Iskola mellett, és a Hunyadi utcában, a Séd mellett létesült kutyafuttató, ugyanis a harmadik helyszín, a Wesselényi utca lakói aláírásgyűjtéssel vétózták meg a kezdeményezést. Ott önerőből, 2,5 millió forint ráfordítással játszóteret alakított ki az önkormányzat. Ugyanakkor várják a lakosság javaslatait arra, hol lehetne a harmadik kutyafuttató, hiszen az oda szánt eszközöket elraktározták.

Ács Rezső a futtató úgynevezett tízparancsolatára is felhívta a figyelmet. A szabályok betartása a kulturált körülmények megőrzését szolgálja. Az ünnepségen a Tolnagro ajándékkal kedveskedett a kutyafuttatót felkereső állattartóknak. 

Aktuáliskutyafuttató Szekszárd