Kiválasztották, és egyben kihirdették a XI. Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája versenybe jutott öt-öt döntőst. A döntősöket 2017. március 27-én a Zila cukrászdában mutatta be az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Szövetsége.
A zsűri szerint a cukrászok jól bántak a hagyományos ízekkel, de a különleges ízkombinációk kaptak esélyt a döntőre. A zsűribe meghívták Szó Gellértet, aki kétszer egymás után a verseny győztese lett, és Sárközi Ákost is. A Michelin-csillagos Borkonyha séfje elmondta, hogy számára is meglepő ízekkel, fűszerekkel, például zsályával találkozott. Sok céklát használtak a cukrászok, de találkoztak paradicsomos, szarvasgombaolajos ízesítéssel is.
A most kiválasztott torták készítőinek a zsűritagok még felajánlják segítségüket, amit nem kötelező elfogadni, mielőtt a döntőre a végső tortaváltozatot elkészítik. Mindkét, párhuzamosan dolgozó zsűriben vannak dietetikusok, és cukrászok is.
A Magyarország Tortája verseny döntősei: Balatoni Habos Mogyoró (Horváth Cukrászda, Budapest), Szent Erzsébet (Hisztéria Cukrászda, Budapest), Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő (Nándori Cukrászda, Budapest), Fertődi Fekete (Frer Cukrászda, Budapest) és Ingyom-Bingyom (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár). Ezeket a tortákat 29 pályamű közül választották ki.
A Magyarország Cukormentes Tortája címért versenyez: Homok arany (Horváth Cukrászda), Kócos Kajszi (Édességlabor), Málnás zöldségtorta (Frer Cukrászda), Pöttyös Panni (Zazzi Cukrászda) és a Túrós kolibri (Édes-Gyömbér Cukrászda).
A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján, anonim módon értékelte a zsűri, a névtelenséget most oldották fel. A bírálatnál az íz, a látvány, az összetétel, az újszerűség, a cukormentes tortáknál pedig a szénhidrát- és a kalóriaérték volt a legfontosabb szempont. A 2017-es év győztesét nyár elején hirdeti ki a zsűri, a nagyközönség pedig augusztus elején ismerheti meg, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.
A sajtótájékoztatón Zila László bejelentette, hogy februárban, a Dubajban megrendezett Gulfood kiállításon az innovációs kategóriában első helyezést ért el a szíves tortaformájával.
Bár harminchárom évet töltött el egy munkahelyen és nem gondolkodott a váltáson, a Paks II. projekt mégis elcsábította Bohus Róbertet, aki úgy gondolja: ennek a beruházásnak olyan nívója, hírneve van, amiért érdemes volt ezt a lépést megtenni. A cég programelem-felelőse tapasztalt projektmenedzserként került márciusban a két új blokk létesítését koordináló társasághoz.