2024.07.25, Csütörtök

Startup Európa Hét Székesfehérváron

2016.01.28. 11:23

2016. február 1-5. között több mint 40 ország több mint 200 városában zajlanak a Startup Europe Week rendezvényei. A székesfehérvári rendezvény február 3-án lesz az Albacomp Innovációs Centrumban, ahol a régióban rendelkezésre álló, vállalkozásokat támogató szolgáltatásokat ismerhetik meg a résztvevők.

A Startup Europe Week az Európai Bizottság kezdeményezése. Az elmúlt évtizedben számos nagy programot valósítottak meg, ahol a vállalkozásokat erősítették. Ezek jellemzően amerikai mintára épültek fel: tartalmas indító beszédek, kapcsolatépítő beszélgetések. Európa azonban más és valami többre is szükség van, amikor egy-egy vállalkozás sajátosságait kell megmutatni. A regionális különbségek és a helyi sajátosságok még mindig jelentős szerepet játszanak az induló európai vállalkozások létrejöttében. A régióknak tehát kulcsszerepük van abban, hogy segítik a vállalkozókat, támogatásokat és szolgáltatásokat nyújtanak, adókedvezményt adnak. Ezért gondolja úgy az Európai Bizottság, hogy a helyi szereplőket is be kell vonni a beszélgetésbe és ezért jött létre a Startup Europe Hét is.

Székesfehérváron 2016. február 3-án, szerdán 9 órától rendezik meg a fórumot, ahol a régióban rendelkezésre álló, vállalkozásokat támogató szolgáltatásokat ismerhetik meg a résztvevők. A helyi rendezvény szervezője, az Innoskart IKT Klaszter az Albacomp Innovációs Centrumban (8000 Székesfehérvár, Mártírok útja – Raktár u. sarok) találta meg azt az helyszínt, mely már önmagában is a vállalkozások támogatására nyújtja inkubációs tevékenységét. Minden előadó - köztük Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere - olyan témát hoz a maga területéről, mely azt mutatja be, mit ad a helyi vagy regionális szervezet tevékenységével a vállalkozásoknak. Az ingyenesen látogatható eseményre a rendezők várják a vállalkozások képviselőit Székesfehérvárról, a környékből és a régióból.

Magyarországon Székesfehérváron kívül csak Budapesten lesz ilyen rendezvény.

Regisztrálni az ingyenes programra a Startup Europe Week Székesfehérvár regisztrációs lapján lehet.

A részletes program INNEN letölthető

A Startup Europe Week honlapja: http://startupeuropeweek.eu/ 

Forrás: okkfehervar.hu

Galéria

AktuálisszékesfehérvárSEWstartup europen weekalbacompvállalkozás indítás