2024.03.29, Péntek
Így alakul a paksi egészségügyi ellátás a dolgozók átvezénylése idején
Paksi Gyógyászati Központ. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Így alakul a paksi egészségügyi ellátás a dolgozók átvezénylése idején

telepaks.net

2020.10.29. 14:45

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben szükségessé vált humánerőforrás átvezénylése a Tolna Megyei Balassa János Kórházba.

Hirdetés

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben szükségessé vált humánerőforrás átvezénylése a Tolna Megyei Balassa János Kórházba. Paksról négy szakasszisztenst, valamint a továbbra is zárva tartó gyógyfürdőből öt segédápolót irányítottak át a járványkórház feladatot is ellátó szekszárdi intézménybe munkavégzésre, illetve egy szakorvost.

Dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok szerint vészhelyzetben, illetve egészségügyi válsághelyzetben átrendelhetők egészségügyi dolgozók ellátásra kijelölt intézményekbe.

– Első körben dr. Hoffmann Erzsébet belgyógyász szakorvost jelöltem ki. Mivel így Pakson átmenetileg szünetel a belgyógyászati szakrendelés, ám a közeli kórházak nem fogadhatnak járóbetegeket, a gasztroenterológiai szakrendelésünkön hetente egyszer négy órában belgyógyászati rendelést biztosítunk, erről tájékoztattuk a háziorvosokat, csak a legindokoltabb esetekben, orvosok közötti egyeztetés után, időpontra lehet menni. A kismamák a diabetológiára kijáró kollégákhoz mehetnek a rendelés elején, oda is időpontot kell kérni – mondta dr. Bodnár Imre, aki arról is tájékoztatott, hogy a helyi ellátásbiztonság érdekében váltják az átvezényelt orvosokat és a szakdolgozókat is, hiszen fizikailag és lelkileg is megterhelő munkát végeznek.

November 6-ig dolgozik Szekszárdon a mostani csapat, november 9-től dr. Hoffmann Erzsébet ismét teljes óraszámban rendel Pakson, viszont dr. Felföldi Ferenc a megyei kórházban dolgozik december 4-ig, így ez idő alatt a gasztroenterológia szakrendelés szünetel. December 7-től dr. Auth Péter megy a szekszárdi kórházba, így a tüdőgyógyászat január 1-ig szünetel. Ezt követően újra indul a kör, de így elérhető, hogy mindegyik érintett szakrendelés egyszerre csak körülbelül egy-egy hónapig szünetel. A főigazgató hozzátette: mivel dr. Auth Péter vállalta, hogy átirányítása első két hetében elvégzi szekszárdi feladatai mellett a leletezést, ezért december 19-ig működik a Paksi Gyógyászati Központban a tüdőszűrés, majd január 1-ig szünetel.

Helyi hírekPaksSzekszárdegészségügyegészségügyi ellátás