2024.04.24, Szerda

Elektromos töltőállomás épül Dombóváron

dombomedia.hu

2017.07.14. 14:32

Szeptembertől a Hunyadi téri buszmegálló parkolójában helyezik el az elektromos töltőállomást, amelyből az erre alkalmas gépjárművek nyerhetnek energiát.

Hirdetés

Sikeresen pályázott Dombóvár önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Jedlik Ányos Terv” elektromos töltőállomások alprogram elnevezésű projektre.

A töltőállomástól pár lépésen belül szinte minden olyan szolgáltatás elérhető, mint egy benzinkúton.  A területen egy transzformátorállomás is található, ez csökkenti majd a vezetékelési költségeket.

Az elektromos gépjárművek egy töltéssel körülbelül 300-350 km-t tudnak megtenni. Ha a tulajdonos otthon szeretné energiához juttatni az autóját, akkor egy egész éjszakán át töltenie kell, ezen az állomáson viszont akár egy negyed óra alatt útra készen állhat a kocsi.

Szabó Loránd polgármester elmondta: ezzel a beruházással az a céljuk, hogy egy országos hálózat épüljön ki, amelynek eredményeként növekedhet az elektromos személygépkocsik száma. A beruházás teljes összköltsége 3.451.860 forint, ebből közel egymillió forint önrészt vállalt az önkormányzat.

 

Forrás: dombomedia.hu

Helyi hírekelektromos autóönkormányzatDombóvártöltőtelepítés