Szekszárd

Beiktatták az új tűzoltóparancsnokot Szekszárdon

2017.02.08

Aktuális

A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak egy újdonságot is hozott a 2017-es év, hiszen Győri Lajos tű. alezredes személyében február 1-jétől új parancsnokkal kezdenek munkához.

Napelemparkot építenek a szekszárdi Balassa János Kórházban

2017.01.25

Aktuális

Szekszárdon 250 millió forintos beruházással 555 kilowatt teljesítményű napelemparkot épít a Tolna Megyei Balassa János Kórház.

Egy fiatal erdélyi író nyerte el az idei Mészöly Miklós-díjat

2017.01.20

Kultúra

Idén Szabó Róbert Csaba, fiatal erdélyi író kapta a Mészöly Miklós-díjat, amelyet csütörtökön, a névadó születésének 96. évfordulóján adtak át Szekszárdon.

Honvéd kadétképzésre várják a haza védelmére kész diákokat

2017.01.19

Aktuális

Honvéd kadétképzés indul szeptemberben a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint az új képzési forma bevezetése "a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését" szolgálja.

Digitális gazdasági fejlesztés jön Szekszárdra: új szolgáltató központ nyílik

2017.01.13

Gazdaság

Közel 1 milliárd forintot költ a terjeszkedésre az ügyfélkapcsolati és -szolgálati megoldásokat nyújtó Photel. A beruházás 130 munkahelyet teremt.

Közelebbről is megismerkedhetnek Mészöly Miklós műveivel a szekszárdi fiatalok

2017.01.11

Kultúra

Január 18-án Mészöly Miklós (1921-2001) műveiből vers- és prózamondó versenyt rendeznek Szekszárdon. A rendezők célja az, hogy a megméretéssel a Kossuth-díjas író életművét közelebb hozzák a fiatalokhoz.

Hétvégéig minden igénylő hozzájuthat a szociális tűzifához

2017.01.05

Aktuális

A hideg időjárási körülmények miatt Szekszárdon minden igénylő megkapja a szociális tűzifát még a hétvége előtt, amelyet saját forrásból biztosít a rászorulóknak az önkormányzat. Erről a csütörtöki sajtótájékoztatón nyilatkozott Szekszárd polgármestere.

A foglalkoztatás növeléséért kötöttek megállapodást Szekszárdon

2016.12.19

Gazdaság

Szekszárd és térsége munkaerő-piaci helyzetén hivatott javítani az a Területi Operatív Programban (TOP) megvalósuló foglalkoztatási paktum, melyet a megvalósításban résztvevő tizenöt együttműködő fél képviselője írt alá a Placcon.

Dr. Boda Vilmos nevét viseli a szekszárdi tűzoltó emlékhely

2016.11.19

Aktuális

Dr. Boda Vilmos nevét viseli mostantól a tavaly októberben átadott tűzoltó emlékhely, az emléktáblát Czövek Szabolcs tű. törzsőrmester, az emlékhely ötletgazdája leplezte le.

Hangversennyel emlékeznek Liszt első szekszárdi koncertjére

2016.10.13

Kultúra

Ünnepi hangversennyel emlékeznek a tolnai megyeszékhelyen Liszt Ferenc első szekszárdi koncertjére, amelyet 1846-ban adott a vármegyeháza dísztermében.

Portugália felé kacsintgat Szekszárd

2016.10.06

Gazdaság

Viseu portugál bortermelő várossal készít elő együttműködést a szekszárdi önkormányzat, amely újabb piacokat hozhat a magyar bornak.

Vármegyeházi Esték ősszel is

2016.09.20

Kultúra

Szeptembertől folytatódik a Vármegyeházi Esték rendezvénysorozat, melynek keretében a Tolna Megyei Kormányhivatal a Wosinksy Mór Megyei Múzeummal karöltve, színes programokkal szeretne hozzájárulni Szekszárd város, valamint Tolna megye kulturális életének színesítéséhez.

Szekszárdi Szüreti Napok: négy nap, több mint hatvan program, negyven borászat

2016.09.08

Kultúra

Népzenei és könnyűzenei koncertek, népművészeti kiállítás, borszeminárium, valamint negyven borászat várja a közönséget az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, amelyet szeptember 15-től 18-ig rendeznek meg a tolnai megyeszékhelyen.

Városi szlogen- és logópályázatot hirdetett Szekszárd

2016.07.27

Helyi hírek

Bárki pályázhat, akinek kreatív ötlete van.

Folytatódik a hárommilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés Szekszárdon

2016.07.05

Aktuális

A Bartina utca felújításával folytatódik a Modern városok program forrásaiból indult, hárommilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés Szekszárdon, amely összesen közel kilenc kilométernyi útszakaszt érint.

Tetőfelújítást végeztek a Szekszárdi Szakképzési Centrum épületén

2017.02.08

Aktuális

Végéhez ért a Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégium tetőfelújítása. A beruházás mintegy 30 millió forintba került.

Debrecen prémium vörösbora lett a szekszárdi Bodri Pincészet kékfrankosa

2017.01.23

Aktuális

Mintegy egy hektáros szőlőbirtokot vásárol Debrecen az érmelléki borvidéken, s ezzel jelképesen is hozzájárul az egykor a város szőlőskertjének tekintett térség fejlesztéséhez. Pénteken egy sajtótájékoztató keretében mutatták be a száz hazai bormintából kiválasztott 2017-es debreceni borokat.

A világ legnagyobb borászati vásárán szerepelhet a szekszárdi Dúzsi Tamás Pincészete

2017.01.19

Kitekintő

Március 19-e és 21-e között tíz magyar borvidékről húsz termelő kap lehetőséget arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében a magyar közösségi standon bemutatkozzon a düsseldorfi ProWein borszakmai vásárán.

Korszerűbb közvilágítás jött létre Szekszárdon

2017.01.19

Aktuális

Befejeződött a közvilágítás bővítése Szekszárdon. A 139 millió forintos beruházást saját forrásból valósította meg a város önkormányzata.

Komolyzenei hangversennyel ünneplik a magyar kultúra napját Szekszárdon

2017.01.13

Kultúra

Január 20-án Fischer Annie-ösztöndíjas előadóművészek koncertjével ünneplik a magyar kultúra napját a Művészetek Házában, Szekszárdon. A koncerten négy fiatal tehetség lép fel, és bemutatkozhat a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola egy fuvolistája is. A hangverseny műsorán Kodály, Liszt és Bartók művei is szerepelnek majd.

A szekszárdi borok most alulmaradtak a Magyar Borszakírók Köre versenyén

2017.01.09

Aktuális

A Magyar Borszakírók Köre által létrehozott Magyar Bor Nagydíjat első alkalommal a tokaj-hegyaljai Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2013-as Szent Tamás Furmintja és az egri Thummerer Pince 2012-es Egri Bikavér Grand Superiorja nyerte el. Szekszárdot 3 bor képviselte.

Adjon nevet a legújabb szekszárdi kékfrankosnak!

2016.12.20

Kultúra

Adj nevet a bornak! címen névpályázatot hirdettek a kékfrankos fajta népszerűsítésére. Nyolc budapesti borbár, egy szekszárdi pince, egy borkereskedés és egy bormédium összefogásából születik az a kékfrankos bor, amellyel a kezdeményezés résztvevői a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára szeretnék felhívni a figyelmet.

Nyilvánosságra hozták a Borászok Borásza díj 2017-es jelöltlistáját

2016.12.01

Aktuális

Idén 5 szekszárdi pályázhat a Borászok Borásza díj elnyerésére. A legtöbb jelölést a Tokaj-hegyaljai termelők kapták a 2017-es jelöltlistáján.

Megújult a Hungária Takarékszövetkezet szekszárdi fiókja

2016.11.18

Helyi hírek

Horváth István országgyűlési képviselő, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Ács Rezső polgármester és Gáspár Csaba igazgató a nemzeti színű szalag átvágásával ünnepélyes keretek között adták át a 100%-ban magyar tulajdonú Hungária Takarékszövetkezet megújult szekszárdi fiókját.

Felújították a német nemzetiségi óvodát Szekszárdon

2016.10.12

Helyi hírek

Jövőre az ideihez képest negyedével nő a nemzetiségi intézmények támogatása.

Megnyílt és az idei évadban 60 előadást tervez a Magyarországi Német Színház

2016.09.29

Helyi hírek

Hivatalosan is megnyílt szerdán Szekszárdon a megújult Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU). Az ünnepélyes évadnyitón az emberi erőforrások minisztere a hazai német kultúra megtartásának fontosságáról beszélt.

A honvédelmi miniszter nyitotta meg a Szüreti Napokat

2016.09.17

Helyi hírek

A vasárnapi tartó Szekszárdi Szüreti Napokat Simicskó István honvédelmi miniszter nyitotta meg ünnepélyesen pénteken, és felbontott egy palackot Szekszárd város idei borából is.

Újabb 144 emberhez jut el az egészséges ivóvíz Szekszárd környékén

2016.08.20

Helyi hírek

880 millió forintos beruházással bővítik a tavaly átadott szekszárdi ivóvízbázist: hosszabb lesz a vezeték és nő a tárolókapacitás.

Több dologban is együttműködik a szekszárdi önkormányzat és a Balassa Kórház

2016.07.11

Aktuális

Megoldják az Ybl Miklós utca parkolási problémáját, üvegházat üzemeltetnek, detoxikálót telepítenek és a zöldfelületek gondozásáról is tárgyaltak.

Új szakok és fejlesztések a PTE szekszárdi karán

2016.07.03

Aktuális

Új szakokat indít és több infrastrukturális fejlesztést valósít meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (KPVK) Szekszárdon - jelentette be Horváth Béla, a kar dékánja szombaton a tolnai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.