Szekszárd

A Tüske Pince Szekszárdi Bikavér 2016 is részt vesz a Kékfrankos Április Nagykóstolón

2018.04.20

Aktuális

Tizenöt borvidék több mint ötven termelőjének száznál is több borát ismerhetik meg a látogatók a Winelovers által szervezett Kékfrankos Április Nagykóstolón szombaton Budapesten.

Utcára mennek a művészek - Szekszárdon is!

2018.04.19

Kultúra

Utcaművészeknek szerveznek országos versenyt 9 magyar nagyváros közreműködésével. A Street Art Show-n mindenki részt vehet, aki az utcán is meg tudja győzni a közönséget a tehetségéről, a győztesről ugyanis minden helyszínen a nézők szavaznak majd. A területi fordulók után a legjobbak jövő májusban a fővárosban mutatkoznak be újra, ahol eldől majd, ki a legjobb utcaművész Magyarországon.

Gyermekre leltek a szekszárdi járőrök

2018.04.14

Aktuális

A kisfiú eltűnését szülei még nem is jelentették, mikor a rendőrök már megtalálták.

Így pótolja a statikai okok miatt bezárt uszodáját Szekszárd

2018.04.10

Helyi hírek

Már a kivitelezője is megvan az élményfürdőben a főépülethez kapcsolódó új sportuszodának.

Csaknem tíz százalékkal növelte árbevételét a szekszárdi Tolnagro-csoport

2018.04.03

Gazdaság

Csaknem tíz százalékkal, másfél milliárd forinttal növelte árbevételét 2017-ben a szekszárdi székhelyű, árbeeket forgalmazó Tolnagro Kft., amely idén is a forgalom 5-10 százalékos növelését tervezi - közölte a cég az MTI-vel.

A paksi Deák iskola és az ESZI jutott tovább a katasztrófavédelmi versenyen

2018.03.26

Aktuális

Szekszárdon, Dombóváron és Pakson is megtartották a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóját.

Idén is egy 2012-es házasítás lett a legjobb vörösbor Szekszárdon

2018.03.23

Kultúra

Idén is a 2012-es évjáratból került ki a legjobb vörösbor a szekszárdi borversenyen, ezúttal a Bodri Pince egy házasítása nyert el a díjat.

Halőri tanfolyam indul Szekszárdon

2018.03.21

Aktuális

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya halászati őri/társadalmi halőri tanfolyamot és alapvizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!

Leromlott városrészeket újítanak meg 180 millió forintos keretből Szekszárdon

2018.03.14

Aktuális

Csaknem 180 millió forintos ráfordítással leromlott állapotú városrészekben újít fel lakásokat Szekszárdon az önkormányzat - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Szekszárdi és tolnai pincészet is a legmagasabb pontszámot kapta az XVII. Országos Syngenta Borversenyrenyen

2018.03.09

Aktuális

Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyre. A siófoki díjátadón a szekszárdi Schieber Pincészet, a tokaji Tokajicum Borház, a tolnai Tomolik Pincészet, valamint a badacsonyi Varga Pincészet érte el a legmagasabb pontszámot és kapta a SynVino-díjakat.

Tavaszköszöntő hangversenyre invitál a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeum

2018.03.06

Kultúra

A Tolna Megyei Kormányhivatal és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum sok szeretettel vár minden érdeklődőt a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanárainak tavaszköszöntő hangversenyére 2018. március 19-én, 18 órakor a Vármegyeháza dísztermében.

Eger-Szekszárd Bikavér bortípusok párbaját rendezik meg a fővárosban

2018.02.28

Kultúra

Tizennyolc egri és tizenöt szekszárdi pincészet bikavérei mutatják meg a történelmi borfajta mai arcát az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj elnevezésű kóstolón pénteken a Corinthia Hotel Budapest báltermében.

Elfogadta 12 milliárd forintos költségvetését a szekszárdi önkormányzat

2018.02.23

Aktuális

Elfogadta csütörtökön idei, 12,6 milliárd forint főösszegű költségvetését a szekszárdi önkormányzat, amely 2018-ban több mint ötmilliárd forintot tervez beruházásokra.

Látogatási tilalom a Tolna Megyei Balassa János Kórházban

2018.02.15

Aktuális

Látogatási tilalom van érvényben a Tolna Megyei Balassa János Kórházban, Szekszárdon az influenzás megbetegedések növekvő száma miatt.

Zöld felület váltja a betont Szekszárd belvárosában

2017.12.22

Aktuális

Húszezer négyzetméternyi területén növelik a zöldfelületek arányát és a parkolók számát, közösségi térré alakítják a Prométheusz parkot az 1,27 milliárdos beruházásban.

Szekszárdon ültetik el a maribori öreg szőlő oltványát

2018.04.20

Kultúra

Szekszárdon, a római katolikus plébánia udvarán ültetik el vasárnap a világ legősibb szőlőjeként számon tartott maribori tőke egy oltványát, amelyet a szlovén parlament elnöke adományozott Kövér László magyar házelnöknek.

Ingyenes fogászati és szájüregi szűrés Szekszárdon

2018.04.17

Aktuális

A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya fogászati és szájüregi szűrőnapot szervez 2018. április 21-én szombaton 10.00 – 16.00 óráig. A szűrésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Szekszárd is elnyerte a Magyarországi Németek Fehér- Rozé- és Vörösbora 2018 címet

2018.04.10

Aktuális

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közös mustráján versengő legkiemelkedőbb borokat és termelőket ezúttal is nagyszabású díjátadó gálán méltatták.

Szekszárdon tartanak emelt szintű fizika érettségi vizsgát

2018.04.05

Aktuális

Jogszabály biztosítja, hogy a szóbeli fizikai érettségi vizsgát tevőknek lehetőségük legyen előre megismerni, hogy a számukra kijelölt vizsgahelyszínen az egyes mérési feladatok elvégzéséhez milyen konkrét eszközöket használhatnak.

Az NMHH Médiatanácsa meghirdette az idei Huszárik-pályázatot kisfilmek készítésére

2018.04.01

Aktuális

A kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártását támogató Huszárik Zoltán-pályázat meghirdetéséről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, emellett másfél millió forinttal támogatja a Friss Hús fesztivál három díjazottját - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága szombaton az MTI-vel.

Édesapák napja Szekszárdon

2018.03.26

Aktuális

Szent József az édesapák védőszentje, így március 19-én a katolikus tradíció alapján az apákat köszöntik. Ehhez kapcsolódva a korábbi hagyományoknak megfelelően a 25 éves szekszárdi Szent József Iskolaközpontban idén is megszervezték az apák napját.

Az új RÁBA tűzoltó gépjármű kezeléséből tettek vizsgát Dombóvár és Szekszárd tűzoltói

2018.03.21

Aktuális

A RÁBA Aquadux-X 4000-es gépjárműfecskendő kezeléséből vizsgáztak a Dombóvári és Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói március 21-én.

Huszonhat óvoda kapott idén Kincses Kultúróvoda címet

2018.03.19

Aktuális

Huszonhat óvoda vehette át idén a Kincses Kultúróvoda címet, amellyel az azonos címmel meghirdetett, az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére kiírt pályázat nyerteseit jutalmazták.

Szekszárd és Tamási élelmiszerüzeme is exportálhat Tajvanra

2018.03.10

Gazdaság

Újabb 8 baromfi vágóhíd, valamint 1 baromfi- és 2 sertésfeldolgozó üzem kapta meg az exportengedélyt a tajvani Állat- és Növény-egészségügyi Ellenőrzési és Karantén Hivataltól (BAPHIQ) - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szombaton az MTI-vel.

A dunaszerdahelyi galéria gyűjteményéből nyílik kiállítás Szekszárdon

2018.03.07

Aktuális

A 20. század végi és a kortárs magyar képzőművészet jelentős alkotóinak műveit állítja ki a szekszárdi Művészetek Háza a Dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria gyűjteményéből válogatva.

Nagy ugrásra készül Tolnában három építőipari cég

2018.03.06

Aktuális

A bátaszéki Alisca Bau, a tamási Tam-Bau és a szekszárdi SZ+C Stúdió megrendelései is jelentős növekedést vetítenek előre.

Ingyenes szűrőbusz Szekszárdon

2018.02.27

Aktuális

Az "Egészséges Magyarország" program keretében ingyenes szűrőbusz várja az érdeklődőket Szekszárdon a Garay téren 2018. március 1-jén 10 és 16 óra között, ahol bőrgyógyászati szűrővizsgálattal és dietetikai valamint életmódtanácsadással állnak a járókelők rendelkezésére.

Új központi orvosi ügyeletet alakítanak ki Szekszárdon

2018.02.16

Aktuális

Új orvosi ügyeleti központot alakítanak Szekszárdon több mint 200 millió forintos beruházással.

Szekszárd térségében 1,2 milliárd forintos útprogram indul

2018.02.14

Aktuális

A Terület- és Településfejlesztési Operatív program 1,2 milliárd forintos támogatásával 8,8 kilométernyi közutat újít fel és 9,4 kilométernyi kerékpárutat épít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szekszárd térségében.

Új gépjárműfecskendővel gazdagodott Szekszárd

2017.10.27

Aktuális

Huszonöt vadonatúj, hazai gyártású gépjárműfecskendőt, valamint öt, korábban hivatásos tűzoltóságokon szolgálatot teljesítő tűzoltóautót adtak át szeptember 21-én Budapesten, a Hősök terén, melyek egyike a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományát gazdagítja.