Paks

Egy paksi tanár is megkapta a Tolna megye művészetéért díjat

2017.01.31

Kultúra

Fittné Szilvássy Ildikó, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium tanára is átvehette a „Tolna megyei művészetért plakettet” az alkotásaiért, valamint az ifjú tehetségek felkutatásáért.

Elkezdődött a paksi kulturális központ modernizációja

2017.01.23

Aktuális

Korszerűsítés indult a Csengey Dénes Kulturális Központban a színpad mögötti terület felújításával. Az önkormányzat saját költségvetéséből biztosítja a kivitelezés 21 milliós költségét.

Új köntöst kap a paksi központi park

2017.01.21

Helyi hírek

Már a tervezőt is kiválasztották a Gagarin, a Barátság és a Kishegyi út által határolt területek felújítási terveinek elkészítésére.

Új vezetőt választott a paksi polgárőrség

2017.01.18

Helyi hírek

Rendkívüli közgyűlésén új vezetőt hirdetett ki a Paksi Polgárőr Egyesület: Bodóné Rausch Mária Magdolna fogja betölteni a tisztséget. Az új elnök személy- és vagyonőrként dolgozik, az önkéntes szervezet munkáját immáron tíz éve segíti.

Íme, Paks új logója

2017.01.13

Aktuális

2016 októberében Paks Város Önkormányzata városlogó-pályázatot írt ki. A pályázat ideje alatt 51 pályázó 77 alkotása került a bírálóbizottság elé. A beküldött munkák értékelését követően Karádi Nikoletta munkáját hirdették ki győztesnek.

Művészet és Vallás – Újabb előadás a Paksi Képtárban

2017.01.04

Aktuális

A MŰVÉSZET 18+ előadássorozat következő részére január 12-én kerül sor a Paksi Képtárban, melynek témája a Művészet és Vallás.

Ötszáznál is több szavazat érkezett Paks városlogó-pályázatára

2016.12.31

Aktuális

Az októberben kiírt városlogó-pályázaton olyan egyedi és könnyen azonosítható logót kerestek, amely vonzóvá teszi a települést a befektetők és a turisták számára, valamint egyedi módon jeleníti meg Paks karakterét és különleges értékeit.

Iskolákat adtak át Pakson

2016.12.22

Helyi hírek

Oktatási intézmények átadásáról szóló vagyonkezelési szerződést írt alá a paksi önkormányzat és a Szekszárdi Tankerületi Központ.

Löszfal omlott a 6-os útra Paks előtt

2016.12.19

Aktuális

Nagy mennyiségű lösz omlott a 6-os útra Paks előtt, a Dunakömlőd és Paks közötti szakaszon.

Óvodások százai lepték el az atomerőmű múzeumát

2016.12.14

Aktuális

Az Atomenergetikai Múzeum évzáró karácsonyi rendezvényén mézeskalács és zenés kavalkád várta a környék nagycsoportos óvodásait.

Pakson vette kezdetét a tájékoztató sorozat

2016.11.30

Aktuális

Pakson indult el az több részből álló tájékoztató sorozat, mely az új atomerőmű-beruházások témakörében tartott közmeghallgatást a környéken élők számára.

Tűz ütött ki az ellenőrző gyakorlaton

2016.11.25

Helyi hírek

A gyakorlat során a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tervszerűen számolta fel a keletkezett tüzet, valamint az életmentésben is sikeresen helytálltak. A gyakorlat megfelelő minősítésben részesült.

Adventi udvart nyitnak Pakson

2016.11.23

Aktuális

November 27-én 17 órakor nyitják az adventi udvart a Városháza előtti téren, ahol aztán két héten át kínálnak különböző programokat is. Az ökumenikus gyertyagyújtás 17 órakor lesz a Paksi Kertbarátok Egyesülete és a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezésében, az esten közreműködik Klenk Réka népdalénekes.

Új logóra írt ki pályázatot Paks városa

2016.10.21

Aktuális

A pályázóktól olyan, a városi szlogennel („Paks, az együttműködés városa”) egybekötött logókat várnak, melyek tükrözik, hogy Paks egy dinamikusan fejlődő, nagy gazdasági beruházás előtt álló fiatalos város.

Megépült a hatodik átmeneti tároló a kiégett paksi kazettáknak

2016.10.13

Gazdaság

A szükséges engedélyezés még hátravan.

Egy fenntartható lakókörnyezet kialakítását tervezik Pakson

2017.01.26

Aktuális

Pakson a Pollack Mihály utca északi, beépítetlen oldalának a városszerkezetben betöltött szerepének újragondolása okán nyílt ötletpályázatot írt ki Paks önkormányzata.

Nem állt le a Paksi Atomerőmű 1. blokkja!

2017.01.21

Gazdaság

A korábban napvilágot látott hírekkel ellentétben egyetlen pillanatra sem állt le január 17-én a Paksi Atomerőmű 1. blokkja. Az ellátás nincs veszélyben, a nukleáris berendezést nem érintő hibák javítása pedig folyamatban vannak.

Sok tűzoltó csatlakozott a paksiak jégről mentési gyakorlatához

2017.01.20

Aktuális

A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja a jégről mentést gyakorolta a faddi Duna-holtág befagyott vizén. Hozzájuk csatlakoztak a tolnai önkormányzati, valamint a faddi és dunaszentgyörgyi önkéntesek is.

Remekül szerepeltek a paksi borok Temerinben

2017.01.17

Aktuális

Az idei temerini borversenyről is kiváló eredményekkel tértek haza a paksi borászok. A Vince napi nemzetközi mustrára összesen nevezett 630 nedűből 22 érkezett Paksról, nyolc termelőtől.

Pakson fokozottan figyelnek a dunai jégzajlásra

2017.01.11

Aktuális

A Dunán történő jégzajlás sok városra hatással van. Pakson, egy jégtörő és két uszály gondoskodik arról, hogy a jégtorlasz ne akadályozza paksi atomerőmű hűtővízellátását.

Javaslatokat várnak a paksi kitüntetésre

2017.01.03

Aktuális

A paksi önkormányzat a Tisztes Polgár kitüntetésre várja a javaslatokat. A díjat minden évben két fő veheti át a március 15-i városi ünnepségen.

Ismét 100%-os teljesítményen üzemel a Paksi Atomerőmű 2. blokkja

2016.12.28

Aktuális

Befejezték a 2. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását a Paksi Atomerőműben. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

300 millió forint támogatást kap a Paksi Sportegyesület

2016.12.21

Aktuális

A paksi önkormányzat 300 millió forint támogatást biztosít a Paksi Sportegyesület részére. Erről a rendkívüli ülésén döntött a képviselőtestület.

Korszerű vizsgálatok igazolják a paksi telephely alkalmasságát

2016.12.14

Gazdaság

Aszódi Attila kedden, az Országos Atomenergia Hivatal telephely-engedélyezési közmeghallgatása előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a paksi telephely alkalmas arra, hogy új atomerőművi blokkok épüljenek ott. Ezt igazolja az elmúlt évek legmodernebb vizsgálatai is.

24. Gastroblues lemezbemutató Pakson

2016.12.06

Kultúra

Bemutatták a Nemzetközi Gastroblues Fesztivál új hivatalos lemezét, melyre a 24. fesztivál legjobb koncertjei kerültek fel.

Orosz tapasztalatok alapján javítanák az atomerőművek megítélését

2016.11.28

Aktuális

Süli János polgármester kihangsúlyozta, hogy az atomerőművek és a környékén élők közötti kommunikáció fenntartása rendkívül fontos. Emellett az erőművek és a szervezetek együttműködése elősegíti a pozitív véleményalkotást.

Díjat kapott Paks a szép környezetéért

2016.11.24

Aktuális

Paks a korábbi évekhez hasonlóan idén is eredményesen szerepelt a virágosítási versenyben. Újfennt az Acélvirág díjat tudhatja magáénak a város.

Javult az üzemeltetés biztonsága a Paksi Atomerőműnél egy vizsgálat szerint

2016.10.27

Gazdaság

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) most zárult nemzetközi vizsgálata hozta ezt az eredményt.

Új tűzoltóautó érkezett Paksra

2016.10.21

Helyi hírek

Az országszerte átadott tizenöt Rába 16-os gépjárműfecskendőből egy került Tolna megyébe, Paksra, mégpedig azért, mert a tűzoltóságnak is fel kell készülnie a Paks II. beruházásra.

Csúszásban a stadionfelújítás Pakson

2016.10.11

Helyi hírek

A Paksi FC stadionjának felújítása a tervek szerint elkezdődött a nyáron, a lelátók őszre tervezett átalakításához viszont még hozzá sem fogtak.