Bonyhád

Önálló kötet készül a bonyhádi zsidó temetőkről

2017.04.12

Aktuális

A közelmúltban tisztították meg Bonyhádon a több mint kétezer síremléket magában foglaló két zsidó temetőjének sírjait, valamint dokumentálták a rajtuk lévő feliratokat is.

Alma-díjat kapott a bonyhádi művésztanár

2017.04.06

Aktuális

A Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének szokásos éves közgyűlésén vehette át Kovács Ferenc bonyhádi művész-tanár az Alma-díjat.

Erdészeti szolgáltatást fejleszt egy bonyhádi vállalkozás

2017.03.29

Gazdaság

Egy távérzékelésre épülő, felhőalapú fatömegbecslési és erdészeti nyilvántartási rendszert fejleszt a bonyhádi Pannónia Kft. A projekt költségvetése több mint 400 millió forint.

Bonyhádon járt a lengyel nagykövet

2017.03.23

Aktuális

A Lengyel Köztársaság Magyarországi nagykövete is tiszteletét tette Bonyhádon, a magyar-lengyel barátság emlékprogramján.

Átadták az idei Perczel-díjat

2017.03.17

Aktuális

A bonyhádi képviselő-testület idén Köhlerné Koch Ilonának, a magyarországi németek kultúrájának, identitásának megőrzése, valamint a közéletben kifejtett példaértékű, lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként adományozta a Perczel-díjat, melyet a városi ünnepségen vehetett át a Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke Filóné Ferencz Ibolya polgármestertől.

Bonyhádi kistermelő a legjobbak között

2017.03.14

Helyi hírek

Idén 195 bormintát adtak le a nevezők a húsz éves jubileumát is ünneplő bonyhádi Borbarát Kör XVII. Kistermelői Borversenyére.

Bonyhádot is eléri a jubileumi könyvturné!

2017.02.27

Kultúra

Benyák Zoltán (Az idő bolondjai, A nagy illúzió) és Bíró Szabolcs (Non nobis Domine, Anjouk-sorozat) jubileumi könyvturnéval ünnepli első kötete megjelenésének 10. évfordulóját.

Növelte árbevételét a bonyhádi Danubiana

2017.02.26

Gazdaság

Tavaly, a borait elsősorban külföldön értékesítő bonyhádi székhelyű Danubiana Kft. sikeresen megőrizte piacait, és néhány százalékkal még az árbevételét is növelni tudta.

Az országban egyedülálló diagnosztikai géppel bővült a bonyhádi kórház

2017.02.21

Aktuális

Új, 14 millió forint értékű ultrahang-diagnosztikai eszközzel gazdagodott a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet. Az ultrahang-diagnosztikai eszközt több vizsgálati területen is hasznosíthatja majd az intézmény, főként a stroke megelőzését szolgáló, nyaki erek feltérképezésében – jelentette ki dr. Barcza Zsolt a témában tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Bonyhádi siker is született Az Év Agrárembere versenyében

2017.02.13

Aktuális

Az Év Agrárembere Kitüntető Díj 2016-os versenyében az állattenyésztés kategóriájának győztese a bonyhádi Dr. Füller Imre lett.

Időjárási sajátosságok is gazdagítják a bonyhádi tárlatot

2017.02.08

Kultúra

2017. február 7-én Gyimes címmel nyílt kiállítása Kirchné Máté Rékának a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban.

A Kormányhivatal is segített a paradicsompusztai gyerekeken

2017.01.25

Aktuális

A Tolna megyei kormányhivatal dolgozói gyűjtésének, valamint több lakossági felajánlásnak köszönhetően ruha-, és egyéb tárgyi adományokban részesült az elmúlt időszakban a Bonyhádi Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti szolgálata.

Interaktív meseórát tartottak a bonyhádi könyvtárban

2017.01.17

Helyi hírek

Vig Balázs író, hétfőn délelőtt a Solymár Imre Városi Könyvtárba látogatott, ahol bemutatta a Három bajusz gazdát keres című meseregényét a BÁI Vörösmarty Mihály Általános Iskola negyedik osztályos tanulóinak.

Wass Albert tiszteletére szerveződtek programok Bonyhádon

2017.01.10

Kultúra

Wass Albert író, születésének 109., bonyhádi köztéri mellszobra állításának pedig 12. évfordulója alkalmából szervezte meg idén a Wass Albert-napot a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ.

Az elhurcolt völgységi németekre emlékeznek Bonyhádon

2017.01.02

Aktuális

A Bonyhádi Német Önkormányzat kiállítással, koszorúzással, és könyvbemutatóval tart szerdán megemlékezést a völgységi németek elhurcolásáról a málenkij robot kezdetének 72. évfordulóján.

Történelmet írtak a bonyhádi földrajzosok

2017.04.10

Aktuális

Rendkívül szép eredményeket értek el a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium csapatai a Szegedi Tudományegyetemen az immáron hatodik alkalommal megrendezett Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen.

Idén több jubileumot is ünnepel Bonyhád

2017.04.02

Kultúra

30 éves a Völgységi Múzeum, 40 éves a Város címmel várostörténeti időszaki kiállítás-megnyitót tartottak április elsején Bonyhádon, a Völgységi Múzeumban.

Európai színvonalú vállalkozássá vált a Knipl

2017.03.24

Helyi hírek

2017. március 23-án Knipl János bonyhádi vállalkozó egy fórum keretében mutatta be kollégáival a több mint három évtizede működő családi vállalkozását.

Címet védtek a bonyhádi táncosok

2017.03.20

Kultúra

Ismét remekeltek az ART-KONTAKT Egyesület büszkeségei. Gergely Bence és Ujvári Bors Benedek idén is első lett a kortárs duett kategóriában a XXVI. Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon.

Jelentős árbevétel-növekedést tervez a bonyhádi székhelyű autóipari cég

2017.03.16

Gazdaság

Mintegy húszszázalékos árbevétel-növekedést tervez idén az autóipari beszállító Schäfer-Oesterle Kft. A cég 2016-ban közel egymilliárd forintos technológiai fejlesztést hajtott végre.

Kodály Zoltánra emlékeznek Bonyhádon

2017.03.07

Kultúra

Móser Zoltán fotóművész képeiből rendezett kiállítással, valamint a Kodály-műveket megszólaltató hangversennyel megemlékezést tartanak a mai napon Kodály Zoltán halálának 50. évfordulóján, Bonyhádon.

A gyümölcspárlatok kóstolására is jutott idő a hagyományteremtő disznóvágáson

2017.02.27

Helyi hírek

Hagyomány teremtő jelleggel rendezet disznóvágást a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége Bonyhádon a Székely Házban. A disznóvágás remek lehetőséget teremtett a találkozásra, és arra, hogy a különböző generációk ismerkedjenek a tradíciókkal.

Bonyhádon is összefogtak a foglalkoztatás fejlesztéséért

2017.02.22

Aktuális

Bonyhád Város Önkormányzata és a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 2020 február végéig közös programot valósít meg Bonyhád Járási Foglalkoztatási Paktum címen. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, valamint Fehér János, a Magyar Államkincstár Tolna Megyei igazgatója a programról szóló támogatási szerződést írt alá a napokban. A 250 milliós támogatásból létrejövő kezdeményezés több fontos célt is szolgál.

Idén a sportcsarnok felújítása lesz Bonyhád legfontosabb projektje

2017.02.19

Helyi hírek

2017. február 16-án Bonyhád képviselő-testülete elfogadta a város 2017-es költségvetését. A főösszeg közel 2,6 milliárd forint, mely Magyarország Kormánya által a sportcsarnok felújítására biztosított 674 milliós támogatásnak köszönhető. Ez az év egyik, ha nem a legfontosabb napirendi pontja – fogalmazott a költségvetési-tervezet felvezetésében Bonyhád polgármestere.

Átadásra készen a Balassi-emlékkardok

2017.02.10

Kultúra

Fazekas József bonyhádi fegyverkovács 1997 óta kap megbízást a Balassi-emlékkardok elkészítésére. A Balassi Bálint-emlékkardot minden évben február 14-én, Bálint napon adják át Budapesten. A kitüntetést idén Szikra János bácsalmási költő és Nelson Ascher brazil műfordító kapja.

Nyílt ülésen tanácskoztak Bonyhád vezetői

2017.01.27

Helyi hírek

Több napirendi pont is elfogadtatásra került a városvezetők által a 2017. január 26-án tartott képviselő-testületi tanácskozáson. Az ülés a veronai busztragédia áldozataira való megemlékezéssel kezdődött, majd közmeghallgatással folytatódott.

Több mint 15 millió forint támogatásból gazdálkodhat a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet

2017.01.18

Gazdaság

A kormánytól – a kórház-konszolidáció részeként – kapott támogatás részleteiről közleményt is adott ki az intézet. A 15 millió forint összeget az intézmény működtetésére, és a betegellátás javításának fejlesztésére tervezik felhasználni.

Egy bonyhádi szakember is megnyerheti az Év Agrárembere díjat

2017.01.11

Aktuális

Elérkezett harmadik szakaszához „Az Év Agrárembere kitüntető díj” versenye. Tolna megyét egy bonyhádi szakember, Dr. Füller Imre képviseli. Szavazni egészen január 31-éig lehet.

Értékes díjjal gazdagodott a Völgység városa

2017.01.04

Helyi hírek

Az Európai Mobilitási Hét és az Európai Autómentes Nap 2016-os helyi programjának megszervezéséért, sikeres lebonyolításáért Kiemelkedő Önkormányzat Díjat adományozott Bonyhád számára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – tájékoztatta levelében dr. Mosóczi László Filóné Ferencz Ibolya polgármestert.

A malacokat, és a 2016-os évet is elűzték Bonyhádról

2017.01.02

Helyi hírek

A 2016-os esztendő utolsó napján a – hagyományokhoz híven –, ismét megtartották a város, az áruház, valamint az AC Bonyhád által létrehozott óévbúcsúztató, vidám, sportos programot: a Szilveszteri Malackergető Futást, melyen közel 250-en vettek részt.