2024.03.28, Csütörtök

Hétfőn kezdődik a jubileumi Gastroblues Fesztivál

mti

2017.07.02. 17:18

Öt színpadon ötven koncertet tartanak a 25. Gastroblues Fesztiválon Pakson. A nagyszínpadi koncertek csütörtöktől szombatig várják az érdeklődőket.

Hirdetés

A fesztiválon fellép a progresszív rock lengyel alapcsapata, az SBB, az ír Cliff Moore, aki mindkét formációjával (Cliff Moore Band és Saffron Monkey) játszani fog. Szintén koncertet ad megújult formációjával a holland Julian Sas, a gitáros Nenad Zlatanoviccsal felálló belgrádi Texas Flood, a szerbiai születésű, jelenleg az Egyesült Államokban élő és dolgozó Ana Popovic, valamint a finn Erja Lyytinen.

A hazai zenészek és zenekarok közül mások mellett az Ismerős Arcok, Szekeres Tamás és barátai, a Deák Bill Blues Band, a Kormorán, Török Ádám és Papp Gyula lép színpadra.

A hagyományos blues-, dzsessz- és rockkoncertek mellett különleges hangulatú akusztikus műsorok is várják a közönséget a paksi evangélikus templomban, ahol mások mellett Márkus Liza és Bejan Norbert, Varga János és Nenad Zlatanovic várja a közönséget.

Az élőzenés programok hétfőn kezdődnek a Gastroblues Klubban a Pirkadat koncertjével, másnap a The Subrune, majd a Pagony lép fel, ugyancsak a klub ad otthont a hétvégi, reggelig tartó örömzenéléseknek - olvasható a fesztivál honlapján.

A koncerteket gasztronómiai bemutatók és főzőverseny, Borbarát Találkozó, fesztiválfoci és teljesítménytúra is kíséri. Az első Paksi Gastroblues Túrát három távon (12, 27 és 45 kilométer) rendezik meg, a kijelölt túraútvonalak Dél-Mezőföld területének egy részén haladnak. A legrövidebb táv elsősorban a családdal érkezőknek nyújt élményt, akik megismerhetik az Ürge-mezei tanösvényt. A két hosszabb táv Paks és környékének nevezetességein halad végig (Ürge-mező, Vörösmalmi-tó, Lussonium, Prelátus, Paks Duna-part, Erzsébet Nagy Szálloda, Paks óváros), a leghosszabb táv pedig Németkért is érinti.


Forrás: mti

KultúraPakszenefesztiválgasztronómiaNemzetközi Gastroblues Fesztivál