2024.04.24, Szerda

A Kapos Kórus is bemutatkozott az Amatőr Kórusok Fesztiválján

kaposkorus.hu

2017.07.01. 12:28

2017. június 23-24-én 56 kórus, köztük a Dombóvári Kapos Kórus is részt vett az V. Keszthelyi Dalünnepen.

Hirdetés

Az 56 kórus 36 egyházi és 35 világi kategóriára jelezte bemutatkozási szándékát. A Kapos Kórus mindkét kategóriában szerepelt. 27 kórus minősült, 18 énekkar alapminősítést, 9 kategória minősítést kért. A Kapos Kórus a kategória minősítés rendszerében mérettetett meg. Felemelő helyszínek – a fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom és a Balatoni Múzeum - adtak helyet az 1800 énekesnek. A zsűri munkájában a kórusélet ismert szereplői, neves karnagyok vettek részt.

Markovics Gábor karnagy által irányított Kapos Kórus a sok-sok gyakorlásnak köszönhetően kiválóan állt helyt. Mindössze négy kórus érdemelte ki a kategória minősítést, mely társaságba a Kapos Kórus is bekerült. A bemutatott kórusműveket Cseke István zongorán, Pápai László ütős hangszereken kísérte.
A fellépések mellett a Fesztivált közös éneklések, fáklyás felvonulás, a város több pontján sétáló koncertek szinesítették. A két nap zárásként a Balaton Színház dísztermében került sor a minősítést igazoló oklevelek és emlékplakettek átadására.

A sikeres szereplés újabb lendületet ad a Kórus tagjainak. Októberben 45 éves lesz az Énekkar, mely jubileumot Dombóváron és Pécsett is egy-egy koncerttel ünneplik az énekesek a 60 éves Mecsek Kórus társaságában.

 

Forrás: kaposkorus.hu

KultúraDombóvár2017Amatőr Kórusok Fesztiváljakapos kórus