2024.03.28, Csütörtök

Több kiállítással is várja nyáron látogatóit a bonyhádi Kép-Tár-Ház

mti

2017.05.31. 08:57

Többek között a színeket, árnyalatokat bemutató fotókiállítással várja a közönséget nyáron a bonyhádi Kép-Tár-Ház, Móser Zoltán fotóművész magángalériája.

Hirdetés

Móser Zoltán fotóművész magángalériája egy Mészöly Miklósra és Baka Istvánra emlékező műsornak is otthont ad.

A kiállítás-sorozat június 1-jén a Szürke ötszáz árnyalata című tárlattal kezdődik, amely húsz, változatos műfajú képet - köztük tárgyfotót, aktot - vonultat fel. "A fekete-fehér fotókon a szürkét a legnehezebb megjeleníteni, amelyből az emberi szem kétezer  árnyalatot képes megkülönböztetni, a célom, hogy minél több szürke tónus legyen a képeken" - mondta az alkotó az MTI-nek.

A június 22-én nyíló kiállítás témája a színes fotóábrázolás módjai lesznek; a szintén tárgyakat, falakat, tájakat megjelenítő tárlat a portrékat nélkülözi, a hagyományos filmnegatívra dolgozó művész több ezer portréját kizárólag fekete-fehérben készítette el.

Július 6-án Ádám-ok című bemutatóra az apák napjához kapcsolódva a művész 2002-ben megjelent, Mondottam ember című Madách-kötetének fotóiból válogat, a 12 kép az apákra jellemző vonásokat emeli majd ki. Augusztus 4-én Tamás Menyhért íróval közösen, Bukovináról készült, Holtak vigasza című kötet fotóinak egy részét állítja ki a művész; az alkalomból andrásfalviak Kakasdon élő leszármazottai énekelnek majd.

Mind a négy kiállítás négy évtized fotóanyagából merít - mondta az alkotó.

A galéria alapítója elmondta azt is, hogy július 25-én Mészöly Miklósra és Baka Istvánra emlékeznek a két író hagyatékát gondozó egyesület, illetve alapítvány közös délutánján. A dátumhoz, Baka István születésnapjához közel áll július 22., Mészöly halálának napja; a programra, amelyen a két szerző műveinek részleteivel idézik fel alakjaikat, elsősorban középiskolás diákokat várnak.

 

Forrás: mti

KultúraBonyhádkiállításirodalomMóser ZoltánképzőművészetKép-Tár-Ház